onsdag den 26. september 2012

FIRE WALK WITH ME

TING TIL HAVEN

Vi tænder op i stuerne i takt med at kulden bliver mere og mere uudholdelig udenfor.
Det er blevet efterår, de lune sommeraftener har vi for længst vinket farvel til og det må vi finde os i. 

TEKST: KARINAFOTOS:
VENLIGST UDLÅNT AF FORHANDLER
Lysestagerne tages frem og ved siden af lænestolen ligger de første havebøger klar. De ligger der nærmest som et fundament, som vi bygger bogtårne på hen over vintermånederne. Heldigvis findes der måder der kan forsøde opholdet i haven, nu da kulden for alvor har fat.

Hjemme hos os er det en årlig begivenhed at sidde i haven i oktober måned og skære græskarlygter. Sommetider en kold fornøjelse, men vi insisterer, vi hiver måske et par tæpper ud og nogle varme drikke. Det hjælper en smule, men der skal alligevel lidt mere til. Udepejsen står med gabet åbent og vi smider et par brændekævler ind. Tænder op. Ilden tager langsomt fat og som flammerne danser af sted og lyden knitrer, begynder livet pludselig at give mening. Hverdagen forsvinder sammen med bekymringerne, og man giver slip. Med salige øjne stirrer man ind i flammerne. Man kan ikke rejse sig, man vil ikke.

Har du ikke et ildsted i haven, er der her hjælp at hente. Den hurtige og nemme løsning er selvfølgelig at grave et stykke af plænen. Men! Man kan også gå den toptunede og svinelækre vej. Se selv.


HAVEPEJSE 1. Udepejsen Palma i klassisk design koster 895,- og kan købes hos udepejse.dk. 2. Terrassepejsen med gnistfang giver mulighed for at se flammerne fra alle sider. Den koster 2300,- og kan købes hos biopejs.com 3. Du kan både bruge træ og kul i denne udepejs i lakeret stål. Den koster 899,- og kan købes hos Moreland.dk 4. Madrid, den stilrene pejs i dansk design koster 11.998,- og kan købes hos Urban Outdoors 5. Pejsen New York kan også købes hos Urban Outdoors og kan fremstilles i glas på begge sider. Den viste model koster 14.998,- 6. Den sidste pejs i vejrbestandigt stål hedder Stranda og kan købes hos ILVA. Stranda koster 599,-BÅLSTEDER
1. Bålstedet Zero med plads til opbevaring af brænde kan købes hos Livingflames og koster 24.995,- 2. Copenhagen forener kunst og design og kan købes hos Urban Outdoors. Copenhagen koster 9.998,- og kan leveres i både sort eller natur. 3. Bålstedet Stockholm kan købes fra 2798,- og forhandles også hos Urban Outdoors. Stockholm fås både i 90, 120 og 150 cm i diameter.


Bålstedet her hedder Rågeleje og måler 85 cm i diameter. Rågeleje kan købes hos Strict Design 

Bålsted fra Thors DesignDet fås både i faste mål, og kan også fremstilles efter individuelle ønsker. Lad bare kulden komme an, for vi er væbnet med brænde og tændstikker. 
Forår, sommer, efterår og vinter. Ild i haven er et must. 

3 kommentarer:

  1. Og så lige en reference til Twin Peaks i overskriften :)
    (så bliver det hyggelige også lidt uhyggeligt) ;)

    SvarSlet
  2. Ja og jeg er kævlekvinden ;-))

    SvarSlet

ANNONCE