torsdag den 30. august 2012

HAVE B&B

Her ser du en liste over danske Bed & Breakfasts for haveelskere. Listen samles ved at vores læsere skriver til os om gode steder de har været. Konceptet er af mange kendt fra England, hvor havemennesker - samtidig med at de tilbyder overnatning - også byder gæsterne på havevandring, havesnak og venlig vejledning med hensyn til besøg i skønne haver og parker i området.

Informationerne modtages også gerne fra mennesker, der selv driver et B&B og som samtidig har en dejlig have, gæsterne må opholde sig i, samt har interesse i haver og parker i nærområdet, så der er mulighed for en god havesnak og kyndig vejledning i, hvor man kan begive sig hen i området.

Læs videre på deres egen hjemmeside!

Vi formidler med denne liste kontakten mellem dig som havebesøgende og ejerne af have-B&B. Vi besøger ikke alle de B&B, der er på listen, så vi tager naturligvis forbehold for oplysningerne. Vil du gerne vide mere om stederne, er vores anbefaling, at du klikker videre til deres hjemmeside. Besøger du ét af stederne på listen, hører vi meget gerne om dine oplevelser. Skriv blot til os herom i kommentarfelterne herunder.

Vil du gerne selv på listen med dit eget have-B&B, så skriv endelig til os.

Det eneste du skal gøre til gengæld er at lægge et HAVEFOLKET banner på dit site eller måske lægge en seddel i jeres værelser, hvor der står lidt om havefolket (den kan vi sende til dig). Du skal i første omgang blot sende os lidt informationer om dit skønne sted: Dit navn (fornavn og efternavn), din adresse, dine kontaktinfo: Telefon & mail, en kort beskrivelse af stedet - herunder gerne lidt om jeres havetype (romantisk, japansk, formel, etc. ), adressen på din hjemmeside, hvor man kan læse lidt mere, og - så modtager vi meget gerne et eller to vellignende fotos af dit hus/have. Vi starter forfra hvert år! Det betyder, at vi ved nytår nulstiller listen og starter forfra. Så vil du være med år for år, skal du lige huske at sende os en mail før den 1. januar, for at blive på listen.


J Y L L A N D

CAFÉHAVEN v. Anette Drivsholm
Vråvej 423, Børglum, 9760 Vrå
Kontakt: info@cafehaven.dk, +45 2224 0751
www.cafehaven.dk

Hyggelig have med mange terrasser og siddepladser, hvor der er en afslappet atmosfære. Haven er bygget op efter læ-sol-skygge-hyggeprincippet og har 3 glaspavilloner. I 2013 blev Cafehavens Bed & Breakfast det 8. bedste overnatningssted i Danmark, blandt 600 hoteller/bed & breakfast.

HALDRUP B&B v. Kirsten Hjorth Andersen
Møllebæk 30, Haldrup, 8700 Horsens
Kontakt: kirsten@horsens-bb.dk, +45 7565 7194
www.horsens-bb.dk
                     
Engelskinspireret have med mange hyggelige rum og en dejlig gårdhave.


B&B TÅRNGADE 
v. Lene Brandsborg
Tårngade 5, 7600 Struer
Kontakt: lenebb@email.dk, +45 6116 0212

B&B Tårngade har en lille lejlighed på 1. sal. Der er adgang til en stor, smuk gammel have. Gæsterne er meget velkomne til at benytte haven. Lejligheden er fuld udstyret, og en overnatning koster 300 kr. for en person og 500 kr. for 2 personer.

FRU PEDERSENS HAVE v. Anette Krogh Pedersen
Skalstrupvej 36, 7570 Vemb
Kontakt: anette.krogh.pedersen@mail.dk, +45 4025 9625
www.frupedersenshave.dk

B&B for haveelskere i romantisk skurvogn. Skurvognen ligger i Fru Pedersens have, som er en romantisk landbohave i engelsk stil. Haven emmer af romantiske stemninger, spændende skure og lysthuse. Overalt ses hyggelige stilleben med antikke havemøbler og genbrug. En have hvori livet leves, med alt hvad havehjertet begærer.


VILLA VENDEL v. H. Wulff
Harald Fischersvej 12, 9400 Løkken
Kontakt: villavendel@villavendel.dk, +45 2065 3856
www.villavendel.dk

Villa Vendel er en gammel købmandsgård fra 1913. Vi købte den i 1983 og efter en større istandsættelse kunne vi Sankthansaften byde vores første gæster velkommen. Vi har den glæde, at mange af de gæster vi har haft gennem tiden vender tilbage igen og igen. For at surfe, paraglide eller spille golf. For at se på kunst og seværdigheder, blandt andet Haven i Hune, som ligger et kvarters kørsel herfra, eller for at nyde vores smukke landsdel med den fantastiske natur, havet og stranden. Sidste nye tiltag er et stort drivhus i haven. Det er tegnet efter Anne Justs drivhus i Eriks Have, i Haven i Hune, dog på lidt flere m2.


DALSGAARD BED & BREAKFAST
Skivholmevej 55, Skivholme, 8464 Galten.
Kontakt: karen.engell.dalsgaard@gmail.com
6083 9814

Dalsgaard Bed & Breakfast ligger smukt i det bakkede landskab, hvor det østjydske søhøjland  begynder. Værelserne og den store gæstestue ligger i en længe for sig selv med udgang til haven, der er en landbohave på godt 5.000 m2 med skyggehave, staudehave, udsigtshave og en stor køkkenhave.F Y N

Vi har endnu ikke hørt fra gode have B&B på Fyn - måske vil du være den første?


S J Æ L L A N D

HANNAS HAVE v. Hanna Maria Clement
Toften 24, Buresø, 3550 Slangerup
Kontakt: info@hannashave.dk, +45 5050 1505
www.hannashave.dk

Hannas Have er en oplevelse for jer, der sætter pris på hygge, god behandling og smukke, rolige omgivelser. I bor i en ombygget beboelsesvogn, der har sin helt egen charme. Stedet ligger ved Buresø i Nordsjælland og haven er til fri afbenyttelse under opholdet. Morgenmaden er økologisk og kan nydes i haven eller havestuen. Velkommen i mit paradis – som gerne deles med andre.


&  Ø E R N E

B&B FOR HAVEELSKERE v. Jette Haugaard og Leif Andersen
Skrøbelev Hedevej 15, 5900 Rudkøbing, Langeland
Kontakt: jetteihaven@gmail.com, +45 3060 3149
Haven er en gammel landbohave, inspireret af engelsk cottagestil med stauder og historiske roser. Haven er opdelt i en masse hyggelige rum med siddepladser i sol og skygge, alt efter hvor man ønsker at opholde sig. Mere end 40 forskellige romantiske roser fortryller enhver med sin duft og skønhed. Herudover er der sjældne træer, såsom mandel, fersken, kvæde, paradisæble og vin i haven. I det tidligere lille "hønsehus", som nu er omdannet til lysthus, kan gæsterne hygge med kaffe og havelitteratur. I den gamle hønsegård er der kreativt blomsterværksted, hvor man kan lave sin egen lille duftbuket til værelset.


CARLSMINDE B&B v. Steen Felter
Risemarksvej 3, St. Rise, 5970 Ærøskøbing
Kontakt: carlsmindeferie@gmail.com, +45 2987 7620
www.carlsminde-ferie.dk

Haven er en romantisk landsbyhave med krydderurter, staudebede, rosenpergola, bæk gennem haven, orangeri og engstykke. Der er mange små siddepladser - alle anbragt med henblik på særligt dejlige “kig”. Lejerne kan bruge haven i formiddagstimerne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE