mandag den 24. september 2012

LADY FINGERS TIL EN HAVENØRD

VELVÆRE

Jord udtørrer vores hænder. Her er nogle tips, så du får de blødeste lady fingers.

TEKST & FOTO: MARIANNEDu  går rundt i haven og ordner, gør du. Graver, flytter, luger, potter, planter. Og handskerne er ikke alt for tykke, så du kan mærke hvad du laver. Hvis du altså bruger handsker!


Men så ringer telefonen. Eller du skal lige ind efter kameraet og skyde nogle billeder. Eller på toilettet, have en mad. Alt muligt. Hvad sker så? Du lægger handskerne fra dig. Og når du kommer ud igen, så tager du den anden havedør, eller fortsætter et andet sted, end det sted, du forlod. Eller kan bare ikke huske, hvor du har lagt dem. Og kan heller ikke finde de 8 andre par, du har liggende. Og så er det at klør 5 ryger ned i jorden og du arbejder videre. Uden.

Når så mand og børn klager over at man ridser dem, når man vil ae lidt, så er det tid at lave et lille håndbad  - eller at ty til en kur, der blødgør lapperne.

Jeg har lavet en uformel spørgerunde blandt de digitale havefolk på Facebook og har samlet en håndfuld "effektive råd". De er ganske autentiske og folks egne "det bedste middel". Der kom ca. 50 vidt forskellige svar på, hvilke sæber og cremer, folk anvendte - og der var stort set ingen enslydende. Det er tankevækkende!

Men det, der gik igen og det, man selv lige kan lave, har jeg samlet nedenfor. 

Så nu er der et udvalg. Måske har du selv en "yndlingsmetode" til bløde havehænder.
Den vil vi selvfølgelig også gerne høre om!

 • Gnid med kaffegrums, vask og smør ind i fed håndcreme
 • Neglebørste, alm. mild sæbe og kopattesalve
 • Olivensæbe og creme
 • Kaffesæbe og creme
 • Glycerinhåndsæbe og fed creme.
 • Sulfo og australian tee-tree oil

Det med kaffen er et gammelt husråd. Kaffe sliber nemlig let. 
På med bomuldshandsker bagefter, mens cremen tørrer ind i huden. Det siges at være meget effektivt.
Mange gør det med fødderne. Altså ta'r sokker på. Ikke handsker. Jeg har selv prøvet, det duede så ikke. Jeg var ved at gå til - utroligt, men at svede på (i) hænderne er bare... for varmt til mig. Måske du vil elske det?

  En enkelt lægger tre lag gennemsigtig neglelak (på neglene, forstås) som beskyttelse og har lækre damehænder. Det er værd at overveje. Hvis man går op i det. Og er kvinde... måske. Jeg selv har fin erfaring med følgende:

  Nem vej til bløde hænder med håndbad du selv kan lave

  Først almindelig mild håndsæbe eller kaffesæbe og neglebørste. Tør grundigt.

  Så en skål med lunt, tilnærmelsesvist meget varmt vand. 3-10 dråber olie i (afhængigt af dråbestørrelse, pas på med ikke at dryppe alt for meget i, det bliver for fedtet).

  Bare brug olivenolie fra køkkenskabet eller den olie, du nu lige har, samt evt. et squeeze citronsaft i vandet, det renser og blødgør også .

  Hænder i. Et eller andet at nyde tiden med. Det kunne være ens egne tanker f.eks. De er som regel spændende, når man lægger mærke til det.

  Op med lapperne og tør af efter et kvarters tid, eller hvor længe du nu har tålmodighed til at sidde stille. Ingen creme er nødvendig!

  Brug et rent sted på et håndklæde der alligevel er på vej til vask - eller køkkenrulle.

  Kig bagud over din skulder. Du kan godt  gå i gang med at ae. Familien er allerede linet op i køen og står og venter.

  3 kommentarer:

  1. Ja det kender jeg godt, handskerne er væk, hvor var det nu, jeg lagde dem. I dag er det min gravegaffel, der er blevet væk, meget irriterende.
   Men så må vi jo ty til oliebad og egne tanker.
   Tak for indlægget.

   SvarSlet
  2. Ja ja, også graveskeerne. (Hvis du lover ikke at sige det til nogen, så har jeg af samme grund temmeligt mange.). Håber så på at "møde" nogen af dem på min vej rundt. Det der med smarte lady-havebukser eller en lille fiks kurv, det fungerer altså ikke for mig.

   Måske er der lidt egern over os? Den lægger også forråd alle vegne. ;) God tur med oliebadet!

   SvarSlet
  3. Skønt med pleje af hænderne og når man som jeg, har børnebørn der går i skovbørnehave, så er det ofte dem der får den store pleje-hænder-tur! I dag var det den mindste, og hun fik så neglelak på bagefter sådan skiftevis blå og lyserød! Eddersmart Momme!😄

   SvarSlet

  ANNONCE