søndag den 30. september 2012

VELKOMMEN TIL HAVEFOLKET

ET BLOGMAGASIN der er skrevet af havefolk, for havefolk, og om havefolk. Andre - jer, der måske med tiden går hen og bliver havefolk - må hjertens gerne læse med. 

Om ”2 minutter” er det efterår. På papiret er det allerede blevet det. I blogland mener de fleste, at "festen er forbi".

Og hvad gør en havenørd ?
Går i sort. Eller går ind - i hvert fald. Tilbringer helt sikkert nogle flere timer inde, langt mere tørt og varmt. Vi går under tag med en kop te og et stearinlys. For os på redaktionen imidlertid, er festen ikke forbi, den er først lige startet. Derfor sidder du nu med dette magasin foran dig.

Efte
råret er forandringernes tid. Vi går fra det grønne, farverige over det flammende, for så at transformere fra brunt til sort. Og måske ligefrem over i hvidt igen i år. Hvem ved?

På HAVEFOLKET vil vi også gerne stå for forandringer. Særligt af det såkaldte begreb ”armchair gardening”. Du ved - det der man gør, når regnen slår mod ruden, eller man har 38,9 i feber. Eller bare er for træt til andet. Og da vi alle 5 i forvejen blogger om have, blev bloggen det naturlige medie for det nye havemagasin.


Redaktionen har derfor sluppet havegreben for en tid, lagt havehandskerne fra os og har råbt: "Så går vi til tasterne!" Hvilket vi også i fremtiden jævnligt vil gøre! Du kan nemlig finde nye artikler og indlæg her i magasinet flere gange ugentligt. Med tiden vil vi invitere andre havebloggere med som gæstebloggere, og hvis du allerede nu sidder med et tema, en idé eller en DIY, så tøv endelig ikke med at kontakte os.

Magasinet er et medie med plads i. Vi vil gerne afspejle den haveverden, der ligger lige midt i mellem din bolig og den store verden udenfor. Give mulighed for at bibeholde "den gode snak", der altid opstår mellem folk, der bare elsker have. Derfor er HAVEFOLKET dit magasin. Hvor end du befinder dig! På farten eller hjemme. Oh - fagre nye verden!

Til dig, der endnu ikke er helt fortrolig med blogmediet, så vær opmærksom på, at der er flere artikler, når man "skroller" nedad på forsiden.Og ude til højre ligger der diverse links til artikler m.v. Det er også dér, du tilmelder dig som fast læser, så du er sikret de seneste opdateringer.

Vi vil især i den første måneds tid rigtigt gerne have din deltagelse og feedback omkring selve magasinet. Skriv til os på mail eller brug kommentarfelterne, som du plejer!Vi lancerer et nyt tema hver uge og giver et bud på det med en leder hver gang. Lederen vil repræsentere den enkelte forfatters udlægning af, hvorfor dette emne er spændende at kaste sig over. Vi lægger ud med at kigge på Urban Farming - et emne, der både optager aviserne, og derudover er den første danske bog udgivet om emnet. Desuden kan du læse lidt forskelligt om hvidløg, som absolut er værd at dyrke og som kan bruges på mange forskellige måder. Vi ser også på overvintring af frostfølsomme træer og planter, på nogle lækre, lækre engelske hække og garnerer til sidst med lidt blødt til dine hænder. Du kan også finde DIY, som jo er et nyt ord for "gør det selv". Artiklerne vil i øvrigt komme i dryssende hen over ugen, så kig gerne jævnligt ind. Vi glæder os til at "ses"!


Lune havehilsner fra redaktionen


66 kommentarer:

 1. Tillykke :)

  ... til jer for det dejlige initiativ og det store arbejde med at starte dette online magasin op og til os alle sammen fordi vi nu har endnu mere dejligt læsestof og en side, der med sikkerhed vil blive et debatforum.

  Tusind tak :)

  De allervarmeste haveknus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, dér har du fat i noget ganske rigtigt, Frk. Anemone-Ulla! For det er meningen at det skal være til-vores-allesammens-lykke! Så tak på vores alle sammens vegne!

   Et godt digitalt haveblog-magasin bliver ALLER-bedst, hvis vi er aktive i det.

   Og tak for opbakningen! <3

   Slet
 2. Kære 5 gæve have-Qvinder :-)
  Det er jo genialt det her... Glæder mig SÅ meget til at følge med.
  Rigtig god skrive-fornøjelse.
  Kh Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor dejligt - og velkommen til :-)

   Slet
 3. Ja, Stort Tillykke! Eller är det tillykke till mig måske, som får tillfälle att läsa hvad ni skriver?!
  Det ser verkligen flot ut och jag gläder mig till att läsa det hele. Dejligt initiativ!
  Mvh, Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal være SÅ velkommen til at læse med :)

   Slet
 4. Tillykke...
  SUPER god ide...
  Jeg vil helt klart følge med...
  Jeg er afhængig af 'inspiration' i alle former og især billeder,
  og jeg kan kun forstille mig at I vil levere en masse jeg kan nyde...
  I er allerede på min blog..
  Kæmpe knuz fra fru.leger...

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til - jeg håber du vil finde mange af de kommende artikler inspirerende :)

   Slet
 5. Godt gået. HAVEFOLKET er lagt ind under "bogmærke". Er allerede fast læser af jeres egne blogs, får næsten abstinenser, hvis der går for lang tid mellem nye indlæg.

  SvarSlet
  Svar
  1. HA ha. JA, men så må du jo være blevet helt udsultet, for vi har lagt alle vores "æg" i denne her kurv i den sidste tid!

   Velkommen til!

   Slet
 6. Tillykke med premieren :-) Det er alletiders initerativ I har taget! Glæder mig til at læse en masse spændende havestof fra sofaen.
  Held og lykke,
  Knus
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for back-uppen, Rose! Det betyder SÅ meget for os, at vi kan mærke det er noget, der duer.

   Magasinet kan jo følges både fra "sidelilnjen" i sofaen og ved PC´en i en pause.

   Vil lige personligt advare imod "ipad"-albue- og håndleds-skader", når man pludselig får lyst til at kommentere alt muligt. ;) Jeg taler af erfaring!

   Slet
 7. Hvor er I seje - tillykke med den kanongode ide. Det bliver spændende at følge havemagasinet:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at høre - og velkommen til!

   Slet
 8. Meget meget interessant! Blandt mode- og livsstilsbloggene er disse samarbejder også opstået, så jeg ser med stor glæde, at det samme sker blandt havebloggene :)
  Jeg synes det er fantastisk med vidensdeling, inspiration og lysten til at glæde andre. Så stor cadeaux til jer for at starte dette magasin op. Det ser rigtig flot og professionelt ud grafisk og indholdet spændende og relevant. Jeg glæder mig til at følge med og læse alle de mange interessante artikler jeg ved vil komme.
  God vind fremover - og sejt gået :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de meget pæne ord - jeg håber vi kan leve op til dine forventninger :)

   Slet
 9. spændende projekt.... Det blir' spændende at følge...

  mojn fra det synnejyske.. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og mojn til dig - dejligt at du er med :-)

   Slet
 10. Tillykke med 1. udgave af HAVEFOLKET!
  Dejligt initiativ .... det bliver spændende at følge.......og MEGET professionelt at se på!

  5 gæve kvinder med lyst til og mod på, at dele viden og give inspiration til os alle!

  s u k.... men jeg kan ikke huske, hvordan jeg tilføjer banneret på min blog!! :=(

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gør sådan her:
   Gå på Layout - Opret en Gadget i blogkanten - vælg Billed. Højreklik på billedet her på siden og gem det på din egen PC på skrivebordet - Hent billedet op fra skrivebordet. Indsæt adressen http://www.havefolket.com - giv det evt en overskrift - klik gem .... og så skulle den være der!

   Slet
  2. Tak for hjælpen Berit - tænk at det kan gøres så enkelt!! Godt du er en haj, og er god til i enkle ord af forklare!! ;0)

   Slet
  3. Velkommen til, og tak for de søde ord!

   Slet
 11. P.S. Dejligt med vellignende billeder, så I også kan genkendes, når vi mødes!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhhh, dont say! (!)

   Men ellers har du ret. Bedst at vi kan genkende hinanden, når vi ses.

   Slet
 12. Held og lykke!!det ser meget interesant ud , en virkelig god ide !,jeg vil laese hvad i skriver selvom jeg bor i den anden ende af denne dejlige verden!!
  En faaraashilsen fra Argentina
  A. Bonaerensis

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen dog! Bliver helt varm i kinderne og blød om hjertet. Tænk at kunne skabe (have-)glæde helt omme på den anden side af jordkloden. <3

   Tak for din lykønskning!

   Du skal være SÅ velkommen kære A!

   kh. M

   Slet
 13. Stort tillykke med jeres store projekt, som jeg glæder mig meget til at følge. En super ide. Al held og lykke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Merete - og velkommen til!

   Slet
 14. Det er flot, det er fedt, det er lige noget for os havenørder! Jeg glæder mig til at følge med, og har selvfølgelig linket til jer fra min blog. Tillykke med "fødslen" !!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak for de søde ord fra dig
   - og tak for at du linker til os :-)

   Slet
 15. Tillykke med tilblivelsen af magasinet, og super godt initiativ.
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, og jeg håber du bliver glad for HAVEFOLKET!

   Slet
 16. Det er dælme godt gået og en meget flot start. Jeg blev helt forpustet over alle de artikler jeg allerede skal læse op på, men selvfølgelig skal jeg da følge med. Super initiativ! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord. Vi er glade for at du vil følge med, og der skulle være læsestof til mange hyggelige efterårsdage. Velkommen til!

   Slet
 17. Spændende initiativ :-)
  Det er da noget af en opgave i har begivet jer ud i :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er et stort projekt, vi har kastet os ud i, og med alle de positive tilkendegivelser bliver vi bare SÅ glade :)
   Velkommen til!

   Slet
 18. Hatten af og fuld af respekt bøjer jeg mig i støvet .....hvilket et fantastisk initiativ. I er da helt utrolig gode.

  TILLYKKE til jer alle fem med en forrygende flot start.....jeg for én glæder mig helt vildt til at følge med på sidelinien.

  Kæmpe knus til jer alle
  Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de flotte ord, Dorthe. Vi glæder os også helt vildt til at fortsætte :)

   Slet
  2. Maaange tak, søde Dorte-solhat. Vi vil begejstres ved at have dig "ved vores side". Det er jo gode læsere og sjove, indsigtsfulde kommentarer og gode råd, der gør et blogmagasin levende!

   Varmt knus til og tak til dig

   Slet
 19. Det var da en dejlig overraskelse - Fagre nye verden.....et haveblogmagsin :o)
  Super initiativ - det bliver spændende at følge med i det.
  Jeg har straks lagt et billed link ud på min blog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit,
   Velkommen til og tak fordi du linker til os :), og det er rigtig skønt at du hjælper vores læsere med det tekniske. Det er du jo en haj til :)

   Slet
 20. Ihh hvor spændende, jeg glæder mig til at følge med :-)

  Super lækkert layout!

  SvarSlet
 21. Wauw, hvor er det bare sejt. Glæder mig til at læse med!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal være SÅ velkommen :)

   Slet

 22. Hvor er I bare nogle super fantastiske power woman, som vi ikke kan få nok af....
  Glæder mig til at feste sammen med jer.....

  Pia
  Udsigt fra mit haveliv

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi regner med at det bliver en fest! Tak for de pæne ord - og velkommen til :)

   Slet
 23. Hvor er det fantastisk - det nåede du slet ikke at fortælle om i går, Lene :) Jeg glæder mig til at fordybe mig endnu mere i jeres artikler.
  Kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var jo også en hemmelighed indtil kl. 14.00 - så derfor :)

   Slet
 24. Hvor er I super seje piger, godt gået! Jeg glæder mig til at følge med her.
  Lene, du er ikke sådan at vride hemmelighederne ud af, men det var nu hyggeligt at møde dig alligevel ;0)
  Held og lykke.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh, man forstår at holde munden lukket. Velkommen til Anita!

   Slet
 25. Tillykke med det fine magasin :-)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fra os alle 5
   - og velkommen til :-)

   Slet
 26. Tillykke - det ser bare så lækkert ud!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Og dejligt du synes det.
   Kh. Lone

   Slet
 27. Hvor er det en fantastisk ide, jeg glæder mig til at følge med
  Knus
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annette, søde! Dejligt at du har lyst til at følge os! OG godt at "se" dig her i haveblogland igen!

   Slet
 28. Tillykke med jeres nye blog - skøn idé og jeg glæder mig til at følge med!

  SvarSlet
 29. STORT tillykke "have-piger" :-) Hvor er det bare en utrolig fin og indbydende blog... jeg glæder mig utrolig meget til dén dér stille stund så jeg kan kommer omkring ALT hvad I har skrevet. Og med alt det spændende stof der allerede ligger klar, så kan jeg se det må blive en lang og hyggelig aften i "jeres" selskab :-) Jeg kan rigtig godt li´ jeres design, og det suger mig nærmest fast til skærmen. Det er let og overskueligt og øjet hviler når man kikker på det... godt gået.
  Så her har I endnu en spændt og fast følger.... det bliver ikke en kedelig og trist vinter :-)
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder os meget, tak for de søde ord Susan

   Slet
 30. Tillykke med jeres nye Magasin! Virkelig dejligt at I vil dele jeres store have-viden med alle os andre...Jeg vil suge til mig!
  Hilsen Rikke / Havetrunten

  SvarSlet
  Svar
  1. Sug blot løs, vi er til for det samme.

   Slet
 31. Skønt!!! Tillykke med jeres smukke Magasin. Jeg vil glæde mig meget til at følge med ;-) kh Fru Krull

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have fru Krull. Og rigtigt dejligt at "se" dig igen her i blogland. :)

   Slet
 32. Tillykke med jeres magasin. Glæder mig til at følge jer, som fast læser ;) Kh Monika

  SvarSlet

ANNONCE