Hvis kransebinding ikke er din spidskompetence, og hvis du heller ikke vil have et stort orange græskar med bredt grin og hugtænder, så kan de små pyntegræskar være en hurtig og spændende efterårsdekoration. Eller skal du have en gigant i haven til næste år?


TEKST & FOTO: MARIANNE

I mange supermarkeder og hos blomsterhandlere kan du finde disse små knudrede, vortede, krøllede, mangefarvede græskar. De kaldes djævleæg – i sig selv en scary tanke.

Men ikke så underligt, for de er virkelig grimme – på den spændende måde.  Men du kan jo også selv så græskarrene til foråret. Blot du sår dem, når temperaturen er over 10 grader – så det er sidst i maj du skal i gang med det. Og så er græskar grådige planter og vil gerne have masser af uglegylp og barnefingre – nåh nej, jeg mener vand og gødning.

De er ret nemme at have med at gøre, så du kan hurtigt blive selvforsynende – også i en grad, så du kan forære væk til højre og venstre til efteråret.

Du kan læse mere om såning af djævleæg og græskar på Idényts hjemmeside.

Der finder du også forskellige kreative idéer til brug af pyntegræskar.

Det kan jo også være, du får lyst til at gå i den helt modsatte grøft og dyrke spændende spisegræskar. Her kan det betale sig at finde dem hos velassorterede frøfirmaer – og så falder tanken naturligt på Bjarnes Frø og planter.

Der finder du også  alle kæmpegræskars bedstefar Dills Atlantic , som kan blive op mod 766 kg og mere end 5 m i omkreds. (Jo!) Sådan en gigant kræver mega meget plads og store mængder af gødning, så hvis du bor i en mindre byhave skal du tænke dig om 2 gange, før du sår sådan en fætter. Især hvis du tager væk i ferien.