søndag den 28. oktober 2012

TEMA: FIASKOBEDET - HJÆÆÆLP!UGENS LEDER

Jeg vil tro, at de fleste havefolk på et eller andet tidspunkt har haft et bed, som bare ikke ville fungere. Det første bed, jeg kastede mig over og fik gravet ud i min egen have, hører netop til den kategori, et vaskeægte FIASKOBED.

Der kan være rigtig mange grunde til at et bed ikke fungerer. Det kan være, at vand-, lys- eller jordforholdene matcher dårligt til de planter, man har plantet, eller at planterne måske passer dårligt til hinanden pga. deres farve, størrelse osv.

Uanset hvad grunden måtte være, så er det ret utilfredsstillende, at man efter mange timers havearbejde alligevel står tilbage med noget, der ligner en fiasko – og hvad gør man så?

Hvis man har råd, så hyrer man en dygtig professionel havekonsulent, og beder om hjælp til at fikse det, og ellers så spørger man andre havefolk til råds. Der vil stort set altid være nogen, der har haft lignende dårlige erfaringer, og man kan få mange gode ideer af at høre hvordan andre har løst deres udfordringer. Desuden er det min erfaring, at havefolk generelt er utroligt hjælpsomme og hellere end gerne deler deres gode råd med andre.

Men hvad gjorde jeg så selv med mit fiaskobed?

Som haveblogger har jeg været så privilegeret, at jeg kunne spørge masser af dygtige havefolk til råds på min blog, men min forfængelighed har holdt mig tilbage, og i al den tid, jeg har haft min blog, har jeg ikke haft et eneste indlæg om fiaskoen.

Men nu skal det være. Og her på redaktionen har vi besluttet, at vi vil give plads til fiaskoerne, og ikke mindst til alle de gode råd om, hvad man gør ved dem.

Jeg lægger ud med min egen fiasko, og håber at nogen af alle jer, der læser med, har lyst til at kommentere og give gode råd.

Og så vil vi gerne opfordre andre, der går og river sig i håret over deres eget umulige bed, til at skrive til os. Vi vil med jævne mellemrum tage fat på et nyt fiaskobed her i magasinet – en slags brevkasse - hvor vi, og ikke mindst alle jer, der læser med, kan komme med gode forslag. Det vil også give jer, der ikke selv har en haveblog mulighed for at få hjælp til jeres bed.

Vi håber at rigtig mange har lyst til at være med til at gøre FIASKOBEDET til en succes her på HAVEFOLKET.

Rigtig god fornøjelse!Ugens artikler om FIASKOBEDET:

Læs mere om Signes fiaskobed


Sand eller ler?


PØ OM PØ BEDE
Læs om Mariannes fremgangsmetode


Plante-soulmates til inspiration


Tag allerede nu første spadestik til forårets nye bede


HAR DU EN "STAUDEBØRNEHAVE"?
Til alle planterne på vej ind eller ud af haven

Lederen er alene et udtryk for skribentens personlige holdninger og betragtninger.

2 kommentarer:

 1. Hvordan ligger "Fiaskobedet" ift verdenshjørnerne???

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sydvendt (med hækken mod nord) - du kan også læse mere om det i indlægget om Signes fiaskobed.
   De bedste hilsner
   Signe

   Slet

ANNONCE