torsdag den 8. november 2012

AMARYLLIS I GLAS

GRØNT I BOLIGEN

Pynt op med små amaryllis. Selvom du ikke selv driver dem frem, kan du nemt få amaryllis i glas. 

TEKST & FOTO: LONEDu gør det måske allerede, men skulle du ikke have tænkt på det endnu kommer et lille fif.

Køb amaryllis (eller hyacinter)  i potter. Tag dem ud af potterne, ryst jorden af og vask det sidste jord af knold og rødder. Herefter kan du sætte løgene i vand. Er der rigtig mange rødder kan det være nødvendigt at holde glas og rødder under vand mens man putter løget ned i glasset. Så bruser vandet rødderne på plads.

Der er gerne lidt jord tilbage, som det er svært at få af rødderne, men efter lidt tid bliver det opløst, og så kan du lige skifte vandet. Husk desuden at vandet ikke må nå helt op til løget, for så risikerer du det rådner.

De amaryllis vi her har brugt er såkaldte kolibriløg, der er ligeså små som hyacinter. Man kan selvfølgelig også gøre det med almindelige amaryllis, så skal du bare have nogle større glas. Man kan få amaryllisglas hos mange blomsterforretninger eller interiørbutikker. Glassene her er købt hos Decorate i Århus.

Løgene skal gerne stå lidt koldt - fx. i vindueskarmen - for at holde længe og for ikke at blive for lange i stænglerne. Men man kan jo også bare sætte dem, hvor man har lyst og så nyde dem, så længe de varer. Støt dem evt. nede i glasset med lidt mos, så de ikke vælter.

15 kommentarer:

 1. Ja det ser hyggeligt ud og de holder utroligt længe! Kolibriløg hmm nye lærdom! Tak!

  SvarSlet
  Svar
  1. Siger du lige til, skat, hvis du finder nogen i vores omegn?

   Slet
  2. Hvis jeg er skat, så Ja det skal jeg da nok flash'e det her, hvis…

   Slet
  3. Jamen der er ingen tvivl. Det er du! :D

   Slet
  4. Bente og Marianne de har nogle små og aldeles smukke hos min favorit Amys Blomster i Buddingecentret, har for nylig foræret en som værtindegave. Her står de dog arrangeret og ikke bare rå i potter som Lones. Ellers vil mit bud være hos De fire årstider i Lyngby.

   Slet
  5. Tak søde væsen. I ved hvor i kan finde mig i morgen formiddag: på jagt efter Kolobrier.

   Slet
 2. Smart og veldig fint:)

  SvarSlet
 3. Sååå fint - og en mærkværdig men god cocktail af julestemning og forårsfornemmelser....
  Hilsen Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, ja, Pia, det synes jeg simpelthen, du har ret i. Storartet, ikke! MÅ selv afsted efter glas, selvom Århus ligger for langt væk. De der er da for LÆKRE!

   Slet
 4. Skøn ide og smukt ser det ud.

  SvarSlet
 5. Sødt og meget dekorativt:o)

  SvarSlet
 6. Tak Lisbeth har lige været forbi og købt en kolibri i potte! Den unge pige spurgte, om hvad en kolibri var!! Så vi måtte lige lære lidt om kolibrier! En anden af de unge kom pludselig i tanker om, at det jo var sådan en fugl Pocahontas havde!! Så jer fik ros af Amy for at lære pigerne noget nyt! Herligt!! Vi fik grinet igennem!!

  SvarSlet
 7. Så snyggt! Varför har jag inte tänkt på det? Hyacinter i glas är ju så otroligt vackert också. Det här måste jag prova direkt!

  SvarSlet

ANNONCE