mandag den 26. november 2012

MIN ADVENTSKRANS

JUL

Min adventskrans er meget forskellig fra år til år, men båndene er næsten altid de samme. I snart mange år har min jul været rød- og hvidternet.

TEKST & FOTO: LENE


Jeg har ingen specielle traditioner omkring min adventskrans. Det kan være alt fra 4 bloklys på et fad med lidt pynt, til et lidt større "udstyrsstykke" - men aldrig overpyntet. Den er dog altid overvejende grøn.

I år har jeg valgt den nemme og hurtige løsning ved at købe en færdig lavkrans, som jeg har pyntet med efeuranker, lidt blød ene og lærkekogler - og så selvfølgelig de omtalte sløjfer.

Til kransen skal du bruge:

1 lavkrans
4 bloklys
Efeuranker
Blød ene
Lærkekogler
Ståltrådskramper
Ståltråd
Ca. 3 m bånd til sløjfer
Jeg havde i forvejen nogle bloklys, som jeg selv satte spyd i. Klip 4 stykker kraftigt ståltråd på ca. 10 cm (de kan altid afkortes, hvis de bliver for lange). Varm dem op i den ene ende med en lighter. Derefter er det let at presse dem op i lyset. Men det er selvfølgelig lettere at købe dem færdige med spyd.

Først placeres lysene på kransen, og derefter sættes en efeuranke fast med store ”kramper”. Dem kan du lave selv ved blot at bukke lidt ståltråd. Jeg stak også et lille bundt blød ene sammen med en lille kvist med lærkekogler fast på kransen. Klip 4 stk. bånd på ca. 65-70 cm (afhængig af tykkelsen på bloklysene) og bind dem rundt om lyset.

5 kommentarer:

 1. Rigtig fin og enkel. Det behøver heldigvis ikke at være besværligt at lave noget der er smukt at se på. Sløjferne passer så flot til dit tæppe i sofaen, kan godt forstå du har valgt de rødternede bånd. Det ser meget hyggeligt ud.
  Knus Anette fra "Fru Pedersens have"

  SvarSlet
 2. Jeg kan nu godt lide den fine enkle stil uden for meget bling, og de rødternede bånd gør den tilpas julet. Den kunne godt finde plads i min stue :-)

  SvarSlet
 3. Enkel og fin. Det er meget smukt... Tror jeg ville forsøge med noget sølvtråd flettet ind i lavkransen :-)

  SvarSlet
 4. Smuk og fin - bestemt også min smag med det enkle, rustikke og røde :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 5. Super flot og elegant julet :)
  Kh
  Lene

  SvarSlet

ANNONCE