I disse dage ankommer frøkatalogerne i vores postkasser, og det er en god følelse at vide at vi i de mørke aftener nu kan sidde med drømme og planlægning. Måske skal det være studenter og jomfruer?


TEKST: MARIANNE, FOTOS: LONE

I restauranten på Hidcote Manor stod denne her enkle buket og bød velkommen. Kun to forskellige blomster er taget i brug: En lyserød jomfru i det grønne, Nigella damascena, ‘Miss Jekyll Rose’ og studenternelliken Dianthus Barbatus. Begge blomster chancerer i nuancerne, og det er det, der gør buketten så levende og enkel på samme tid.

Den er bundet som en kugle – det er ikke svært. Start med det højeste punkt og byg så buketten “ud” rundt omkring midten og nedefter, så den danner en kugle. Du behøver faktisk ikke en gang at binde den, hvis du ikke har mod på det. Det er nok at stikke dem i vasen – gør som beskrevet: Start med midten og det højeste punkt. Brug mange blomster – det er mængden, der gør udslaget!

Begge planter er nemme at så og have i sin have. Jomfruerne er etårige og skal sås hvert år, selvom de efter sigende er gode til at så sig selv. Studenternellikerne er 2-årige og selvsår sig også gerne og nemt – bare der er nogle tilbage til at sætte frø. Så dem i grupper eller som “hæk” – sådan gør de sig bedst og indhugget ses ikke på samme måde, hvis du plukker af dem.

To slags blomster. Ikke andet. Det er da ligetil.