søndag den 25. november 2012

TEMA: VI GLÆDER OS TIL


UGENS LEDER

Da jeg var en vred, ung kvinde, hvor sminken og musikken fik for fulde gardiner - og mine forældre ligeså - der hadede jeg julen, og alt hvad den stod for.
For mig var julen en overmaterialistisk, oversød og overborgerlig størrelse, garneret med fedt, familie-tamtam og ligegyldige traditioner.

Julen var en pine og den skulle overstås "as soon as possible".

Dengang var det nok svært at forestille sig, at et julemonster (af den værste skuffe) skulle gemme sig bag de sorte klæder. I hvert fald ville jeg ikke selv havde troet det.
Men som det sker for de fleste, så blev jeg ældre, sødere og blødere (rundere og sundere).
Nogle sker det aldrig for, men det er en helt anden snak.

I dag ELSKER jeg julen.
Jeg glæder mig allerede fra oktober, hvor planlægningen så småt går i gang oppe i hovedet på mig.
Hvilken pynt skal op i år og hvor meget?
Hvad med juletræet?
Skal det være den samme type som vi plejer, oder?
Hvad med en ceder i stedet?
Eller skal en lang, død gren udgøre juletræet i år ?

Uha, hvor er det svære beslutninger, så hvorfor ikke gå hele vejen og snuppe alle tre?
Det traditionelle juletræ kommer ind to dage inden jul - en ny lov min mand har trumfet igennem. Til gengæld har jeg snoldet et cedertræ og stoppet et par store lærkegrene ned i en sivkurv, pynte, pynte, pynte og sådan! Så er trangen til at have juletræ allerede fra 1. december stillet - og min mand fik for en gang skyld lov til at bestemme noget.

Jeg forestillede mig en enkel jul i år. Lidt naturpynt, en enkel adventskrans og så ikke så meget mere. Men som det altid går, så lister nye dimser og nye dutter sig ind i hjemmet, for ikke at tale om alle de hjemmegjorte ting. Afløbet for skabertrangen er på Max+
- og sikke en befrielse, når man ellers er vant til at holde igen.

Derfor ELSKER jeg jul. Det er lysets fest, det er madorgier, det er gaver, det er hygge og det er den tid på året, hvor man kan få afløb for al den indebrændte kreativitet. Det er også tidspunktet, hvor folk ligefrem spørger, hvad vi går rundt og ønsker os - og vi svarer beredvilligt.

Her i HAVEFOLKET sætte vi truthornet for munden og blæser til "store ønskefest". For ønske, det må man altid, uanset, hvad det er. I dette tema kan du derfor blive inspireret af nogle af redaktionens ønsker - både store og små. Både de uopnåelige og de mulige. December er også måneden med den store nedtælling. Derfor kikker vi også indenfor hos byens bedste blomsterkunstner i Århus og giver nogle fif til både julekalenderdekorationerne og de naturlige dekorationer, du selv kan lave hjemme hos dig selv.

Ja, travlhed er der masser af i december. Så for at det ikke skal gå helt op i stress, hat og briller, så minder vi dig lige om det, du allerede ved: Skru lige lidt ned for "blusset" - altså ambitionerne og perfektionismen. Men hvad så med traditionerne? De er NOT - traditioner lugter af regler og "må, bør og skal" og regler er altså til for at blive brudt. Den gamle punker lever skam stadig i mig.

"Væbnet med disse ordets vinger, står jeg parat til at svæve"  (Michael Strunge)
.. Gennem nisselandskaber, fedtebrød og englesang.....  (Karina)

Jeg siger Rock On!
For nu er det jul!

Rigtig god fornøjelse!Ugens artikler om VI GLÆDER OS TIL ...

DEN NATURLIGE JUL
En idé til en helt naturlig dekoration

JEG ØNSKER MIG EN HANDYMAN
Mariannes drømme

JEG ØNSKER MIG
Lenes haveønsker


JUL OG JAG ER ET DÅRLIGT MIX
Husk at få vejret og ro i roen


JEG ØNSKER MIG
Karinas tjek-juleønsker


NEDTÆLLING
Idéer til kalenderlys og juledekorationer


Lederen er alene et udtryk for skribentens personlige holdninger og betragtninger 

1 kommentar:

  1. Jeg kan godt forestille mig, hvordan du har været som teenager :) og tænk nu er du blevet juleglad, det er da dejligt.

    SvarSlet

ANNONCE