tirsdag den 11. december 2012

BYD VELKOMMEN MED LEVENDE LYS

DEKORATION

Når julen nærmer sig pakker vi her i huset lanternerne ud, køber stearinlys til en hel måned, og så skal der hygges om gæster, naboer og de i familien der kommer sent hjem.

TEKST & FOTO: LONE

I min barndom var der ingen tvivl - vintermånederne var de hyggeligste. Mørket, kortspil og tændte stearinlys var noget af det skønneste, og når dagene begyndte at blive kortere var det bare med at glæde sig til jul og de hyggelige måneder. 

I dag elsker jeg forår og sommer højest (vel sagtens pga. min have), men jeg gør hvad jeg kan for at holde fast i de skønne momenter her i de mørke måneder, og en af måderne er for mig at tænde op til hygge. For ja, julen er en helt særlig tid!

Derfor har jeg investeret i lanterner, som jeg her i starten af julemåneden hænger op i vores 6 lindetræer i indkørslen sammen med en masse pigeoner. Og der går sjældent en dag her i december, hvor der ikke bliver tændt op i lanternerne - til glæde for alle på vejen.

Og jo, jeg har selvfølgelig også de elektriske lys i nogle af hækkene i haven, men det er nu de levende lys, jeg holder mest af.Selvom alt jo bare lige er lidt hyggeligere når det er snevejr, så er disse lanterner også hyggelige i almindeligt, trist, gråt, dansk julevejr.
I december bliver de gerne tændt med det samme, vi kommer hjem. Ofte allerede kl. 15 er det jo så mørkt, at de levende lys hygger. Ja, jeg tror næsten jeg synes det er smukkest i skumringen, som her på billederne.
Udover de røde lanterne som pynter i indkørslen i julen, har jeg også rundt om huset forskellige andre lanterner i zink. Når der skal være lidt ekstra julehygge, sætter jeg dem sammen med træer i kurve og zink. Det er som om, at det at tingene bliver grupperet, gør det til noget andet. En højtid, måske.
12 kommentarer:

 1. Flot med de røde lanterne og æblerne, det må være hyggeligt at ankomme til jeres hus :)

  SvarSlet
 2. Ai, hvor stemningsfullt der er hos deg:)

  SvarSlet
 3. Sikken velkomst, hvor er det flot :) Jeg kan godt genkende det du skriver med barndommens minder og de hyggelige vintermåneder med mørke og spil - noget er vist gået fløjten her i vores allesammens travle, moderne livsførelser. Dejligt at holde fast i lyset i det mindste.

  knus Ulla

  SvarSlet
 4. Det ser flot ud, jeg må lige huske at tænde vores julekugler :)

  SvarSlet
 5. En rigtig flot lys-alle. Man føler sig velkommen.
  Hilsen Ilse

  SvarSlet
 6. Hvor er det smukt, bare jeg havde sådan en overfor-bo med hang til lanterner og levende lys! Jeg bliver nærmest rundtosset af at kigge ud her ved juletid - med udsigt til en skorsten med roterende lysende snefald;O)
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 7. Sikke en dejlig tradition, og heldige naboer, tænk at komme forbi hos jer hver dag :-) Jeg tænder også rigtig mange lys udendørs om vinteren, mest for min egen skyld, men også for gæsternes. Her er så langt til naboerne og der er alligevel ingen af dem der har samme hang til levende lys udendørs. Julehilsner fra Fru Pedersen :-)

  SvarSlet
 8. Ja, det er super hyggeligt med alle de levende lys. Og i disse dage med hård frost holder stearinlysene ikke længe, så nu tyer jeg til fyrfadslys. Men så slipper jeg jo også for at skulle ud og slukke :-)

  God aften til jer alle!

  SvarSlet
 9. Det ser hyggeligt ud med levende lys, og det giver noget til ens humør, når man ser sådan en blafrende flamme! Det ser godt ud med de røde lanterne mod alt det hvide. I hverdagen er det kun idendørs hvor vi selv kan se lysene, at der bliver tændt levende lys.

  SvarSlet
 10. Det er så dejligt at blive modtaget med levende lys. De røde lanterner er råfine!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er ret julede ikke? Derfor er de også kun fremme i december. Når julen er ovre, flytter de ind på loftet igen :-) I disse dage er lanterne HELT frosne, når jeg tænder op - det er bare så flot!

   God aften :-)

   Slet

ANNONCE