Her slutter vores første års julekalender. Vi har talt til 24, og vi har i den grad nydt at skrive, fotografere og snakke om mange af julens glæder; allermest om julens grønne indslag både ude og inde.


REDAKTIONEN

Måske er det lykkedes os at inspirere dig til at gå i gang med nogle af idéerne, eller måske har du ad denne vej fået gang i kreativiteten til at lave noget helt andet – det håber vi! December kan være tung for et inkarneret havemenneske, når jorden pludselig er dækket af sne, og man slet, slet ikke kan komme ud og gøre bare et eller andet. Men det er faktisk en skøn måned at starte vinteren med, hvis bare man kan finde en anden måde at lade de grønne pletter fylde på. Mon ikke du også har det sådan?

I aften er højdepunktet i december for rigtig mange, og vi glæder os alle til at være sammen med vores familier og nyde skønne julelækkerier, hygge om det fine juletræ, og forhåbentlig have en dejlig aften, hvor julefreden har overtaget. Men vi får se. Juleaften kan også være en hård nød at knække i nogle hjem, så vi trækker lige vejret helt ned i maven og lader freden sænke sig – indeni. Det må være et godt udgangspunkt for en hyggeaften, hvor alle julens retter, juledansen og gaveregnen skal klappe, og helst inden de små går i seng. Og jo, man kan godt skære et par genveje og give de små gaver før tid, så vi andre kan nyde julemaden og pakke op i ro og mag – eller hvad der nu skal til – for juleaften er jo også for os voksne!

I morgen er det 1. juledag og så går vi her på HAVEFOLKET tilbage i 100% havefokus. Slut med juledekorationer og fuglegodter for denne gang. Nu skal vi alle bare nyde dage med haveinspiration – og måske en lille opskrift. Vi håber, du kigger med.
Rigtig glædelig jul til dig og dine!
Med varme hilsner og ønsket om en skøn juleaften,
Karina, Marianne, Lene, Signe & Lone