torsdag den 6. december 2012

PIGEONER - MEST TIL PYNT

DEKORATION

Den røde farve pynter i den grønne have nu hvor næsten alle blomster er væk. 
Pynt op med pigeoner.

TEKST & FOTO: LONE


Naturlig julepynt, der er let og ligetil, er røde pigeoner i snor til pynt af træer eller buske i haven. Vælg fx en busk ved dit køkkenvindue eller tæt ved indkørsel eller entré, så du og dine gæster har glæde af de fine æbler.

Vi har dekoreret snebollebuskens bare grene med de smukke, røde æbler. Lidt snor er slået omkring stilken med et par knuder, og så er de blot hængt over grene. (Kig derfor lige efter hvis du køber æblerne, at de rent faktisk har deres stilk).


Nyder du at have rigtig mange fugle i haven, skal du ikke være bekymret for, om de svævende, røde pletter skræmmer fuglene væk - tværtimod.

Du vil højst sandsynligt opdage, at hvis det bliver koldt og fuglene har svært ved at finde mad, så er solsorten gerne gæst ved de røde æbler.

Herunder skovspurve der spiser i selskab med æblerne.


De røde æbler er også vældig fine i selskab med de stedsegrønne; fx kirsebærlaurbær. Her opstammede kirsebærlaurbær i krukker puttet med mos.
Hvis december byder på dage med plusgrader, kan æblerne oftest holde hele måneden, men hvis der er dage med frost efterfulgt af varme dage, risikeres det at æblerne rådner, og så er det om igen.

Hænger du dem op ved blot at binde garnet om stilken, kan du blot lade dem falde til jorden, hvor solsortene så vil nyde at guffe de mørnede æbler.

Æblerne er også vældig fine i selskab med lanterner, og når der kommer sne, som i disse dage, er det bare ekstra hyggeligt.

14 kommentarer:

 1. Skønne billeder og en skøn ide... jeg elsker naturlig jule/vinter-pynt... god dag...

  SvarSlet
 2. Det er da de smukkeste julekugler! Og de får vist ikke lov at hænge ret længe; solsortene hapser lystigt i pynten i min have, men det er jo bare herligt, at vi er flere, der får glæde af julepynten :)
  Rigtig flot med lanterne sammen med æblerne i alléen. Din have må være tusind gange smukkere med julepynt end de der amerikaniserede lysh....!!!

  Kh Gitte ved Viborg

  SvarSlet
  Svar
  1. De får faktisk ofte lov til at hænge ret længe. Hvis man lægger dem som pynt i krukker på mos fx, er det min erfaring, at solsortene finder dem på få dage. Derfor fandt jeg på dette i stedet :-)

   kh. Lone

   Slet
 3. Det ser godt ud med de små pigeoner i træerne, men de smager nu også godt, også på et stykke rugbrød :)
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 4. Dejlig og sjovt påfund med pigeonerne som julepynt i haven, smukt ser det ud og lækkert til fuglene.

  SvarSlet
 5. Det ser vel nok hyggeligt ud. Jeg vil overveje at "flytte" mine æbler ind i den have, hvorfra vi kan se fuglene her i vintertiden. I år lod jeg dem hænge på æbletræer, men til næste år måske...

  SvarSlet
 6. Dekorativ og nem julepynt i det fri - den ide nupper jeg vist lige :)

  SvarSlet
 7. Nu ved jeg hvad jeg glemte at plante nyt af i år!! pigeon æble øv altså. Det var ellers planen. De smager så godt osse i æbleflæsk, og nu viser I den skønneste ude julepynt, den er lige i skabet, sød og enkel.
  snehilsner Gunvor

  SvarSlet
 8. Hvor ser det dejligt hyggeligt ud :)
  Hygge og mad til fuglene :)Herligt :)

  SvarSlet
 9. WOWWWW ! Hvor ser det bare godt ud !
  Gode ideer og fantastiske billeder <3 <3 <3
  Men et lille UPS - gråspurve er grå oven på hovedet ;-)
  Ved godt jeg er lidt fuglenørdet ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej - altså. Hvor godt du siger det Sanne. Og du har da helt ret - det her er jo skovspurve. Der godt nok minder ret meget om gråspurve, men er helt ens (han og hun), er lidt mindre end gråspurvene og så har de - ja - ikke grå, men chokoladefarvet isse.
   Tak for det :-)

   Slet
 10. Jeg HAR købt pigeon æbler, de venter bare på en køn snor og tid!

  SvarSlet
 11. Vil bruge min snestorms søndag til at putte pigeoner på snor Lone så kan de komme ud og hænge sammen med mine hjerter pyntet med julerøde-chilifrugter (Dem plejer fuglene at holde sig fra ;0)

  SvarSlet

ANNONCE