søndag den 30. december 2012

TAK FOR JERES KOMMENTARER

OM MAGASINET

En af grundene til at HAVEFOLKET er etableret som et blogmagasin er vores ønske om at give mulighed for dialog og debat - dialog mellem læsere og redaktion, men absolut også læsere imellem. 
Vi ved at det er jer læsere og jeres indsigtsfulde, sjove, delagtiggørende og deltagende kommentarer og råd, der gør blogmagasinet levende! Vi har nydt hver en sætning, og har genlæst rigtig mange af de skønne kommentarer. Alle har været til stor glæde og motivation for os i redaktionen. 

Vi vil gerne gengive nogle stykker her på falderebet til 2013. De udvalgte viser blot en del af den slags input, der er på HAVEFOLKET, og de får lov til at tale for sig selv. På hver deres måde bidrager de til at gøre HAVEFOLKET til et dejligt sted at være - uanset om det er kommentarer der indeholder bifald, fakta, videndeling, kritik eller idéer til nye artikler. Og ja, vi mener det: Konstruktiv kritik er også en del af den pakke vi tager imod med kyshånd - det holder os på tæerne og udvikler os.

Rigtig god læselyst!DEN ALLER-ALLERFØRSTE

Frk. Anemone:
"Tillykke :) ... til jer for det dejlige initiativ og det store arbejde med at starte dette online magasin op og til os alle sammen fordi vi nu har endnu mere dejligt læsestof og en side, der med sikkerhed vil blive et debatforum. Tusind tak :) De allervarmeste haveknus fra Ulla"


DEN HYGGELIGE

Påfuglens hemmelighed:
"...Og hvor er det en skøn verden og komme med ind. En verden hvor det bare at glæde andre er i højsæde. Modtage frø og planter fra alle jeg søde haveglæde mennesker. Her er postmanden også begyndt og få sådan et sært smil/grin på når han aflevere noget til mig. Den ene post er sågar begyndt og fortælle historier fra sin egen have og give gode råd :) Kh Lise Lotte"
...på BYT EN PLANTE


DEN KREATIVE

Mette:
"Jeg sidder og tænker på, at sådan et haveforklæde må da være lige til at sy selv efter de fine billeder. Måske en julegaveide til min dejlige datter (og mig selv), så vi ikke længere skal bruge tid på at lede efter beskærersaksen, som vi sidst brugte ..., ja hvor var det nu, det var??"
....på GODT KLÆDT PÅ


DEN FAKTUELLE

Jesper D:
"Sort haveslange til 65 kr pr meter... Godt nok inklusiv fittings og vægbeslag.. Her er en til 4 kr pr meter: http://www.homeshop.dk/vandings-sprojteartikler/2859-leaf-haveslange-30-meter-f-5709386968649.html "


DEN VISUELLE

NTB:
"Så flott krans. "Min adventskrans" besår av 24 lys i et fat med mose og pynt. http://ninashusoghyttedrommer.blogspot.no/2012/11/adventsstake-del-2.html. Har ikke prøvd denne typen før, så skal bli spennende:-) Nina" 


DEN OVERRASKEDE

Anonym: 
"Skægt, når man siger Canada, så tænker jeg på store skove og egentlig ikke på haver. Fabelagtige billeder, det må ha været en oplevelse af de store. Godt for os seerer at du ikke kunne vælge, så vi fik dem alle at se. hilsner Gunvor "


DEN KRITISKE

Ina:
"Nu fik jeg endelig tid til at kigge rigtig indenfor hos Havefolket. Hvor det et flot magasin, lækkert sat op og med mange gode elementer. Hvis det fortsætter sådan, bliver det et super magasin :-)) Jeg var lidt skeptisk, da jeg kiggede ind første gang, fordi jeg ikke rigtig kunne finde ud af jeres intensioner og holdninger f.eks. til miljøvenlig havedyrkning, kommercielle interesser o.s.v. Var det bare pæne billeder og på forhånd populære artikler? Nogen af jer kender jeg jo godt, og ved nogenlunde hvad I står for, men ikke alle.Jeg kiggede på bloglisten og nåede til fanebladet "Det sker", og tænkte at begge dele var da en tynd kop te enten bevidst eller også, fordi I ikke var nået længere. Jeg forventede nok noget mere af sådan et stort oplagt magasin, som fra starten ville have masser af læsere. Et par dage senere nåede jeg til fanebladene "Links" og "Hvem er vi", og så faldt tingene på plads for mig. Her fik jeg svaret på, hvad jeg kunne forvente mig af magasinet, og nu glæder jeg"
... på EN SKØN BUKET


DEN SKUFFEDE

Anonym:
"Ikke for at være en spoil sport, men jeg blev SÅ skuffet da jeg besøgte det i sommer. Der var mange løg, men udvalget var ikke bredere end man kan finde det på en god planteskole her i DK. Og så havde alle boderne stort set det samme. Jeg var dybt skuffet. Hvorfor greb de ikke chancen og viste noget der var i sæson. Det lokale hollandske supermarked havde næsten et mere spændende (og mindre kommercielt) udbud end det flydende blomster marked. Kommercielt og kedeligt var mit indtryk. Men så er der jo så mange andre skønne ting at se i Amsterdam :-) Mange hilsner fra Trine "
...på BLOEMENMARKT


DEN BEKYMREDE

Anonym:
"...Det er en smuk blomst og jeg tør ikke anskaffe den til haven. Har 3 hunde. Den ene er en lille ivrig fyr, der går i bedene efter mus og rotter. Jeg har selv haft en meget ubehagelig oplevelse med nogle blomsterfrø. Sad en aften og såede små potter til og en times tid senere blev jeg utilpas og fik voldsom kløe og smerter, der udgik fra den håndflade, som jeg havde hold frøene i. Blev dårligere om natten og slog så planten op og fandt på en amerikansk hjemmeside, at alt fra den plante var toksisk. Det fik mig til at være forsigtig fremover og jeg undrer mig også over, at frøposer ikke skal forsynes med en advarsel. Når man tænker på, hvor farlige de kan være og man skal ikke glemme, at al medicin oprindeligt kommer fra naturen. Der kunne godt stå, at man skulle bruge handsker, eller redskab og vaske hænderne grundigt eller noget i den stil. Hilsen Rose "


DEN BRILLERENDE

Jytte:
"Hollllllld da op, Karina! Der er godt nok læse- og lærestof til de lange vinteraftener. Jeg har altid beundret min søster, som også ved en hel masse om gødskning; men fordi hun er så god, har jeg været doven og bare ringet til hende, når jeg ikke kunne finde ud af det. Slut med det! Om en rum tid når jeg har taget al den viden til mig, skal jeg brillere over for hende! Så bliver hun glad ... og det gør mine planter nok også. Happy Armchair Gardening Jytte ... "


DEN LÆRENEMME

"Fin fiffig idé på en sød, enkel og "nu behøver vi ikke gøre det hele sværere end det er" måde. Og når man som jeg hader de grønne mejsenet (men indimellem må ty til dem) er det en oplagt måde at få hold på sagerne igen. Dejlig snestormssadvent fra Katinka "


DEN UNDERVISENDE

"Må lige blande mig lidt :) Du kan nemt oprette en google konto - en google mail. Skriv www.google.dk og kig efter mail øverst også kan du oprette en google mail konto. Du behøver jo ikke bruge e mail kontoen til hverdag, hvis du allerede har en anden e mail adresse. Men du kan bruge den på div. blogs :) Som Signe skriver - det er rimelig nemt at oprette en email konto. Mvh Sandra" 
...på BYT EN PLANTE

 
DEN DRØMMENDE

Annette Lund Andersen - Eventyr Haver:
"Hold dig endelig ikke tilbage - det er så spændende og givende at planlægge og tage på havetur til England - mine arme er ikke kommet ned endnu og jeg var på tur i juni i år...! Du behøver jo ikke være der i en uge og selve London har utroligt meget at byde på hvis du bare smutter afsted en dag eller 2. Sådan for at starte et sted hvis ikke det skal være den store bustur eller den hvor du selv køre i bil. "

 
DEN BIDRAGENDE

"Jeg vil gerne anbefale den lave kulsukker Symphytum Grandiflorum, fordi den har så overfladiske rødder, at den er så let at hive op igen, hvis den vokser "i den forkerte retning". Breder sig med krybende stængler/udløbere over jorden og slår rødder til nye planter. Har de skønneste flødefarvede blomster om foråret. Har bevist sin effekt hos mig i første hjørne med skvalderkål - hvis du er nysgerrig, så se her : http://irishaven.blogspot.dk/2011/05/lav-kulsukker-mod-skvalderkal.html Nu er der vist også dukket en broget variant op på markedet. Om foråret kan løgplanter godt nå at skyde op før bladene vokser til! "


DEN MOTIVERENDE

Bente Lund:
"Denne artikel er virkelig kræs for havefolket, den har en dejlig beskrivelse af Signe og hendes have...og så de skønne fotos. Jeg synes virkelig at det er en god ide, at I viser nogle af havebloggernes haver frem, det gør de jo selvfølgelig selv på bloggene, men når andre beskriver både bloggeren og haven, så kommer der en spændende og anderledes historie frem, som havebloggerne ikke selv fortæller:-) "


DEN FRISTENDE

"Jeg vil også bidrage med en FANTASTISK opskrift på grønt tomatsyltetøj, som jeg laver hvert af af de umodne tomater: 1 kg små grønne tomater 750 g sukker ½ citron (økologisk) Tomaterne skylles, tørres af og skæres i tynde skiver, og alle stilkender skæres væk. Kom tomatskiverne i en skål sammen med sukkeret og lad dem trække tildækket i 24 timer. Rør rundt i dem fra tid til anden. Når tomaterne er klar, hældes de til afdrypning. Den væde, der drypper fra, skal endelig gemmes. Hak den uskrællede citron fint og kom den i en gryde sammen med den afdryppede tomatsaft. Varm blandingen op til sukkeret begynder at danne blærer. Kom så de afdryppede tomater i og lad dem koge i 2-3 timer, til de er helt møre. Ryst gryden mange gange i løbet af kogetiden, men rør helst ikke i tomaterne. Kom evt. holdbarhedsmiddel i syltetøjet og fyld det i rengjorte, atamonskyllede glas, som lukkes med det samme. Velbekomme :) "

 
DEN UDSTYRSKYNDIGE

"Jeg anskaffede mig en Felco saks for et par år siden, og har aldrig fortrudt. Jeg har i det hele taget investeret i nogle lækre haveredskaber de sidste par år. I har ikke vist spader, men jeg har en lille Burgon & Ball damespade, som er vidunderlig, når man skal grave en plante op i tætbeplantede bede. Den ruster ikke og jeg har fået den slebet, så den er skarp. Jeg har også købt en SKØN Burgon & Ball planteskovl. Ikke en almindelig "graveskovl", men en dyb en af slagsen, som der kan være masser af jord på og derfor er god, når man skal plante i krukker, og bakser rundt med jord. Naturligvis kan man benytte "klør 5", men denne er meget mere effektiv, når der skal plantes mange og store krukker til. Vandkanden er på min ønskeliste. Den er smuk som bare pokker. "
...på LÆKKERT GREJ


DEN SNEDIGE

"....og jeg har noget at se frem til om nogle år (6-7) når min mistelten som jeg har anskaffet mig i år - forhåbentlig antager form og størrelse som Karen Margrethes......uha hvor jeg glæder mig.....kan næsten ikke vente med med at blive selvforsynende. Jeg får helt lyst til at lave lidt guerilla gardening i lokal området og så nogle mistelten frø på rønnebærtræerne ;0) OBS: hvis der er andre der som it2970 påtænker at købe et paradisæbletræ med mistelten så er det en rigtig god ide at reservere et træ allerede. Jeg bestilte mit træ i januar 2011 og modtog det først her i november 2012 da de har svært ved at følge med efterspørgelsen.....så kan man spare sammen mens man venter ;0) Læs evt. mit indlæg her: http://froekensolhat.blogspot.dk/2012/11/nu-med-egen-mistelten.html "


DEN GUIDENDE

"Åh, jeg glæder mig. For her i Nordjylland har vi nemlig hvert år i december fornøjelsen af Stig og Greg. De julepynter Voergård Slot på allerflotteste vis og det er min juletradition at se det sammen med en god veninde. http://www.voergaardslot.dk/jul_paa_slottet.php Flere oplysninger på linket og skønne billeder. Hilsener fra Helga "
...på PARADEHUSET


DEN GLEMSOMME

"Ja det kender jeg godt, handskerne er væk, hvor var det nu, jeg lagde dem. I dag er det min gravegaffel, der er blevet væk, meget irriterende. Men så må vi jo ty til oliebad og egne tanker. Tak for indlægget. "DEN BIFALDENDE

"Kære alle i Havefolket. 1000 tak for en skøn kalendermåned - og 1000 tak for et smukt, professionelt og inspirerende havemagasin. I er frontløbere og har skabt noget, som glæder så mange hver dag. Tak for det. Jeg synes, hele have-blog-danmark skal udbringe et trefoldigt leve for Havefolket og dem der står bag, så her fra lyder et hjertevarmt hip hip hurra - og (ønsket for 2013)l De leve ....Tak for jeres kæmpe engagement og indsats. Rigtig glædelig jul." 

1 kommentar:

 1. Jamen i er bare de bedste.
  Jeg vil lige benytte lejligheden til at takke jer for jeres initiativ og store arbejde - godt gået tøser!
  Ser frem til endnu flere skønne indlæg i det nye år :o)
  De bedste hilsner
  Vibeke

  SvarSlet

ANNONCE