søndag den 30. december 2012

TEMA: NYTÅRSSTATUS

UGENS LEDER

Som vi står her den andensidste dag i 2012 - og på tærsklen til 2013 - er det tid til at gøre status over året der gik. Det er nu vi spørger os selv: Hvad vi kan gøre endnu bedre næste år?  I vores liv, på arbejdet, i familien - og måske også i haven? 

I dette sidste tema for i år gør HAVEFOLKET også status. Har du lyst til at tage med?

HAVEFOLKET har været i vores hoveder siden foråret. Den 30. september gik vi så i luften efter at have været på tegnebrættet i et par måneder. Og I kan lige tro der blev bidt negle den dag. For hvordan ville magasinet mon blive modtaget, kunne vores læsere se idéen med vores tilstedeværelse - ja, ville vi overhovedet nogle læsere?

Det skal vi lige love for at vi gjorde. Og sikke en modtagelse! Fra første dag væltede det ind med jeres kommentarer; glade, givtige, gavnlige. De var - og er - i den grad drivkraften til vores skrivelyst: En skøn "gødning", så vi kan "blomstre" og dele ud af vores krøllede tanker. Tak for det -  og hold jer stadigvæk ikke tilbage fremover!

Det var netop muligheden for dialog og kommentarer mellem havefolk, der fik os til at vælge blogmediet. Men hvorfor så ikke en hjemmeside, og hvorfor ikke "go all the way" og lave et fint, trykt magasin?


Jo, det skal vi sige jer. Fordi vi mener at haven, det kan alle finde ud af! Vi ville så gerne undgå "ekspertvældet" og vi ville især gerne høre alle jeres erfaringer, ung som gammel, mand som kvinde, nybegynder som garvet. Holdninger, spørgsmål, idéer og tanker. Dem ville vi jo savne, hvis vi holdt os til den ordinære website eller det trykte magasin. Det er jo jeres input og besyv, jeres daglige og ucensurerede kommentarer, der skaber liv.

Endelig gjorde vi os også nogle tanker omkring den kemi og træfældning, som trykte medier er involveret i, og det vi havde ikke lige lyst til. Videndeling og bæredygtighed vil derfor på alle måder være en vigtig dagsorden for os på HAVEFOLKET.

Yin & yang

Vi havefolk er jo vant til at arbejde med tone i tone og med kontraster i haven. Vi arbejder med andre ord med både balancen og med dynamikken. Med at få det hele til at spille op til, op mod og så at få det hele til at spille sammen. Den "kunst" er også kodeord for os på magasinet: Balance og dynamik. At kunne rumme begge dele.

Og apropos at rumme begge dele. Nu rummer haverne rundt om jo også rigtigt mange kvinder. Ja, haven - bredt set - synes at være kvindens domæne. Måske er der ligefrem en overvægt af kvinder, der er omkring eller over halvvejs i livet!

Det er både godt og skidt. Godt, fordi der dermed ofte "tales samme sprog", men skidt, fordi der vitterligt er rigtigt mange mænd, der nyder haven og arbejdet i og med haven. Må vi have lov til at spørge: Hvilke havemagasiner taler egentlig direkte til mændene, eller har mænd i bevidstheden, når artiklerne skrives? Vist ikke ret mange.

Nu er det, alene at tale til mændene, ikke vores ærinde, men på HAVEFOLKET forsøger vi at tænke begge køn med. Lad det så være sagt med det samme. Vi vil gerne arbejde mere for den sag, for vi vil gerne have langt flere mænd - og i øvrigt også gerne langt flere unge - med ud i haverne.

Derfor fristes vi da også til lige at sende en lille opfordring til jer derude - både unge og mandlige haveentusiaster: Kom ud af busken, giv dig til kende! Sig også gerne, hvad du kunne tænke dig at læse (mere) om!

Ja, den opfordring gælder jo jer alle sammen. Hvad gør HAVEFOLKET til et rart sted at være? Til et sted, du vender tilbage til igen og igen. Til et sted, hvor du får ny viden, griner, bliver rørt, bliver klogere, finder ro, finder inspiration, finder (eller genfinder) lysten til at gå ud i din have (eller ind fra den) og gå i gang med et eller andet. Fortæl os, hvad du kunne ønske dig af HAVEFOLKET i det nye år? Så vil vi tage jeres idéer med på vores kommende redaktionsmøder.

Rigtig god fornøjelse!


Med havehilsner
Marianne, Lone, Lene, Signe & KarinaUgens artikler om NYTÅRSSTATUS

TAK FOR JERES KOMMENTARER
Et udpluk af jeres skønne, kloge og inspirerende kommentarer


DIRECTOR'S CUT
Gå med bagom HAVEFOLKET

6 kommentarer:

 1. I mine øjne kan I godt notere jer HAVEFOLKET som en succes, det kan vel både måles i antallet af faste læsere og antal klik pr. indlæg... Men for mit eget vedkommende må jeg sige ”bragende godt gået” til jer. HAVEFOLKET er interessant for mig pga. artiklernes mangfoldighed og jeg har hentet megen inspiration og viden herinde. Det er sjovt at læse andres kommentarer og erfaringer om dette og hint, selvom det hovedsageligt kommer fra kvinder. Hvem ved – måske skal vi blot huske at vise siden frem til vore mænd og lade dem komme til tastaturet indimellem? Der bliver kamp om pladsen :) Klap jer selv på skuldrene og snup en nytårs-skål.

  Mange nytårshilsner fra Ulla

  SvarSlet
 2. Hej Havefolket.
  Det er skrevet før, men ingen tvivl om, at med HAVEFOLKET er der kommet en anden og særdeles vedkommende dimension ind i den danske haveblog verden - og tak for det:-)
  Forslag til emner for margasinet i uprioriteret rækkefølge:
  - Havearkitetur på arbejdspladsen (hvordan påvirker det medarbejderne, og er der nogle smukke eksempler at fremhæve)
  - Urban gardening: Hvordan arbejder din by med grønne rum, blomsterkummer,allér m.v. - Måske skal nogle byer tildeles en pris?
  Fokus på terassen og andre udendørs opholdsrum
  Hilsen Lone A

  SvarSlet
 3. Vi har flere aktive mænd efterhånden, håber de kommer ud af busken :) Haver er jo ikke kun for kvinder, mændene ser bare andre muligheder i haven, og det skal der også være plads til. Enten det nu er såning man går op i eller specielle planter, som vedkommende ved en masse om.
  Godt nytår
  fra Lisbeth

  SvarSlet
 4. Jag vill önska er en underbart nytt år med många glädjeämnen!!

  SvarSlet
 5. Kære alle 5!
  Det har været en daglig glæde at følge jeres julekalender, med samtidige smutture til jeres personlige og kloge blogs m.fl.
  Men det er godt nok hårdt at være på afvænning, efter disse 24 dejligere vitaminpiller midt i en influenzatid. Stort tillykke med jeres fællesskab. Bliv endelig ved - og godt nytår fra en taknemmelig p.t. utålmodig og længselsfuld armchair gardener:D

  SvarSlet
 6. Kære alle 5!
  Det har været en daglig glæde at følge jeres julekalender, med samtidige smutture til jeres personlige og kloge blogs m.fl.
  Men det er godt nok hårdt at være på afvænning, efter disse 24 dejligere vitaminpiller midt i en influenzatid. Stort tillykke med jeres fællesskab. Bliv endelig ved - og godt nytår fra en taknemmelig p.t. utålmodig og længselsfuld armchair gardener:D

  SvarSlet

ANNONCE