søndag den 13. januar 2013

TEMA: FRØSÅNINGUGENS LEDER

Hils nu bare sne og frostgrader, vinter og lange, kolde måneder velkommen. Det kan jo ikke være anderledes, når kalenderen viser medio januar. Her på HAVEFOLKET skal vi nok give dig et tip eller to om, hvordan du kan få stillet din "tørst" efter at fifle med haveting. I den kommende uge, hvor vi starter månedens konkurrence op igen, vil vi rette lyskeglen hen mod "frødiller" og vintersåning. Du kan i øvrigt være vis på, at vi i løbet af de kommende måneder vil vende tilbage til emnet mange gange!

For mange havemennesker betyder såning at kalenderen står på marts/april og at der i poserne ligger frø til sommerens blomster, urter og grøntsager. Men du kan sagtens begynde at så nu - så er det bare de såkaldte kuldekimere, der er i højsædet.

At gå i gang med vintersåning er en syssel, som i sin natur er rolig og passer til årstiden. Den indeholder så meget drømmeri, fantaseren, planlægning og research, at mange inde-/aftentimer hurtigt kan gå med det. At "frødimse" er en af de ting, der kan sende tankerne på rejse ind i en varm, frodig, blomstrende og frugtbar have. Og det i sig selv er så opløftende og livgivende som om hjernen har været på en skøn ferie i en stund. Ja, det er også langtidsholdbart: Man kan fortsætte oppe i hovedet mens man venter på toget en blæsende februarmorgen, når man står i køen i supermarkedet eller tager grydeopvasken efter aftensmaden, mens øjnene stirrer ud i havens vintermørke.

Og noget af det rigtigt sjove: Du får oven i købet lejlighed til at komme med på "januar-slanke-moden", fordi du i udstrakt grad får lejlighed til at bevæge din meget omtalte "klikfinger" (den der klikker på "læg i indkøbskurv") i alle de dejlige webbutikker, der findes med frø, løg og havetilbehør. For nogle "havenørders" vedkommende er der direkte tale om, at den kan lide overlast!

Men nu skal vi heller ikke overdrive alle de aktiviteter. Det er jo vinter! 

Vi vil i redaktionen gerne have lov til at tage os selv på ordet. Så når vi råder havefolk til at slappe lidt af, skrue ned for aktivitetsniveauet og følge naturens "dvaletilstand", så vil vi også selv gøre det. Det betyder at vi i stedet for at have en søndag med 3-6 artikler om et tema, vil nøjes med en leder samt 1-2 artikler indenfor temaet. Den kommende uge vil vi så dedikere til temaet, suppleret med forskelligt andet. Der kan være et planteportræt, en tur i en udenlandsk have eller et såkaldt DIY-indlæg, hvor du kan "gøre det selv".


Du kan derfor fra i dag starte ugen med artiklen om, hvordan Signe, som nybegynder kastede sig ud i såning af kuldekimere og hvordan Frøken Solhat får succes med at så sine skønne purpursolhatte. I løbet af ugen vil du kunne læse dig til gode såtips, shoppingidéer og links, og så kan du selvfølgelig deltage i den kommende konkurrence, hvor der er endnu flere frø i vente.

Rigtig god fornøjelse!

Ugens artikler om FRØSÅNING:


KULDEKIMERE FOR NYBEGYNDERE
Læs, hvordan Signe fik nem succes med solhat og geranium

SÅ PURPURSOLHATTE MED SUCCES
Få gode råd fra en yderst dedikeret solhat-entusiast.


Glæd dig til flere artikler i de kommende dage om denne uges tema:

SKAL/SKAL IKKE?
Vi inspirerer og viser nogle af de mange muligheder, hvis du vil så selv.
NY KONKURRENCE
... denne gang om frøsucces!
Du får også et spændende portræt af konkurrencens sponsor.
PLANLÆG DIN SÅNING
Fif til at holde styr på alle dine såninger.


Læs eller genlæs tidligere artikler med inspiration til frøsåning:

SÅ SELV DINE AGAPANTHUS
Om såning af skærmliljer

YNDEFULD OG ROBUST
Så kæmpeverbena i januar måned

STUDENTER OG JOMFRUER
En dejlig buket med blomster du selv kan så

FIND HAVEPLANTER
Et onlineværktøj, der gør det let at finde frem til de helt rigtige planter

STERILISER DIN JORD FØR SÅNING
Lav selv din så- og priklejord


Lederen er alene et udtryk for skribentens personlige holdninger og betragtninger.

2 kommentarer:

 1. Det lyder som en god idé, jeg er glad for jeres mange gode artikler, men I må også slappe lidt af, I skal jo have kræfter til haven, når det er tid til at gå i gang igen. Glæder mig til flere artikler, men det er ok at tage den med ro.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hvor er du sød Lisbeth :-)
  Vi skal nok prøve at spare på krudtet, selvom det kan være svært, når man nu har så meget man gerne vil fortælle ;-)

  SvarSlet

ANNONCE