onsdag den 20. februar 2013

DRIV FORÅRET FREM

TEMA: FORÅR INDENFOR

Når det nu næsten ikke blomstrer udenfor, må vi snyde lidt. Hvis du alligevel har beskåret, så er det oplagt at stikke grenene i vaser.

TEKST: MARIANNE
FOTO: KARINA 

Og har du ikke beskåret buske og træer i din have, kan du gå ud og se om der ikke lige er et sted, hvor du med fordel kan skære et par grene af. Og hvis du ikke nænner det, eller ingen træer og buske har, som du kan klippe af, så har de fleste blomsterhandlere et fint udvalg. Vi har samlet nogle, der bringer glæde og forår i stuerne. 

FORSYTHIA
Vved godt at mange er "gul"forskrækkede - særligt Nettogul. Men solen er gul, og den savner vi bare så meget. Så når forsythiaen blomstrer er det bare med at få lidt "solskin" ind i en vase.


KIRSEBÆR 
Selv når det bare er på vej, kirsebærtræeter det vidunderligt. De smukke, lyse knopper, der bryder frem mod den mørke bark - "lovningen" om skønne blomster og endnu skønnere bær (selvom de jo ikke kommer på en fremdrevet gren).

MAGNOLIA
Som en sart kvinde, i fede hvide dyner, troner magnolia. Hun er fabelagtig! Har en sart let duft, og holder længe. Helt skulpturelle er blomsterne, og de tager sig særligt godt ud på en sort baggrund.

ÆBLE
Så er det næsten sommer indendøre. Æblegrenene kan godt være lidt lang tid om at gå i knop, men når de først er der, er det lidt af et mirakel. De fine støvdragere skaber minder om summende bier, liggestole og rødmende jordbær.Det er lidt med forskel, hvor længe de er om at springe ud. En måneds tid er ikke unormalt, men hav tålmodighed - uanset, hvor mange vintergækker og erantis du begynder at kunne nyde ude, så er dét at have grene fra haven inde i stuerne, hvor du stadig opholder dig det meste af timerne i februar og marts, en lise for sjælen.

Og hvorfor ikke tage nogle grene med på job? Så vil der være win win på flere fronter. Alle vil tale om, at nu - NU - er foråret altså på vej! "Og har du ikke hørt musvitterne, de er i fuld gang?" og "jeg har fundet store skud på mine hortensia" osv osv. Lutter latter og længsel!


4 kommentarer:

 1. Ja, de er dejlige, de grene. Jeg slæber grene ind i store mængder. Jeg kører faktisk en lille serie der hedder "forårsgrene" på min blog. Så kan jeg vise grene i blomst i stedet for igen-igen at fotografere en snedækket have ;-)

  SvarSlet
 2. ja forsytiaen er næsten smukkest nu,i vaserne, hvor man læænges efter forår. Kirsebærkornellen er osse skøn inden døre, og den er hurtig drevet frem, knopperne står jo på spring derude nu, så den er fremme på en dag eller to. Det samme gælder kejserbusken, og den er lyserød og dufter "øredøvende". Jeg har osse en troldnød, og jeg har stået og kikket på den med saksen i hånden, men jeg nænner altså ikke at klippe i den endnu, den er ikke ret stor, selvom den har nogle år på bagen.
  Men jeg vidste ikke man kunne drive magnolie, det kan være jeg skal ud og se om der er en gren der kan klippes.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 3. Karina, du kommer altså også snart til at afsløre, hvor du finder al din skønne keramik?
  Vasen med forsythia- og kirsebærgrenene er da for lækker!

  SvarSlet
 4. Jamen ok så Lone:-)

  Den plettede vase er fra H. Skjalm P i Kbh.
  Den stribede er en Kahler, som de fleste nok kender.
  Den høje med firbenet er fra en genbrugsbutik.

  SvarSlet

ANNONCE