fredag den 15. februar 2013

DUBLINS BOTANISKE HAVE

POSTKORT

Billedreportage fra en tur i Dublins botaniske have i det tidlige forår.

TEKST & FOTO: SIGNE

I starten af februar, mens sneen stadig dækkede Danmark, var jeg en tur i Irland, hvor både erantis, vintergækker og krokus allerede var i et forrygende forårshumør.

Jeg lagde vejen forbi Dublins botaniske have, og selvom den uden tvivl ville have taget sig meget smukkere ud i sommerdragt (eller måske bare i solskin), så var den nu også en dejlig oplevelse i det gryende forår med sine smukke, gamle drivhuse.
Indenfor i drivhusene, var der selvfølgelig en del, der blomstrede, men det var nu i mindst lige så høj grad drivhusenes konstruktion og små detaljer, der betog mig.


Udenfor var forårsvæksterne godt på vej.

Denne plæne var dækket af blomstrende krokus og tuer af påskeliljer, der var lige på nippet til også at springe ud.

Efter en lang vinter, hvor man har gået og sukket efter forår, så kan man jo næsten ikke tænke sig et smukkere syn.
I denne del af haven lå der også et gammelt drivhus, dog i noget mindre format.

På denne tid af året kan man også virkelig se, hvor stor forskel det gør med stedsegrønne vækster.

Selvom mange af mellemrummene er tomme, i mønsteret af lave, klippede hække, så bidrager de grønne hække i høj grad til at give stemning.
På min vej gennem haven stødte jeg på én af gartnerne, og jeg kunne ikke modstå fristelsen til at spørge hende, om der var et eller andet, som jeg blev nødt til at se i haven, før jeg forlod den.

Uden tøven svarede hun, at jeg måtte sørge for at se den gamle korkeg, så den får nu lov til at afrunde denne forårs-billed-reportage fra Dublin.

10 kommentarer:

 1. Sikken helt fantastisk smuk have! Stemningen er skøn med de mange gamle bygninger og træer som skulpturbaggrunde for de dejlige anlagte bede.
  Skriften på stenvæggen passer så fint på Jer piger bag blogmagasinet :-) Tak for et dejlige blogmagasin!

  SvarSlet
 2. Flott reportasje, det gjør ingenting med lite blomstring. Hvor i Dublin ligger denne? Besøkte byen i fjor, fant ikke denne nevnt i reiseguide-boka..det var jammen synd!

  SvarSlet
 3. Meget smukke billeder af en smuk have! - den må jeg besøge når jeg kommer til Belfast (hvor min søn bor og arbejder), det er kun vist knap to timer i bus!

  SvarSlet
 4. Det store væksthus er utrolig smukt. Det var synd du ikke havde solskin da du var der så havde forårsstemningen lige fået en tak opad.
  Det er spændende at besøge forskellige botaniske haver og jeg er sikker på at lorkegen var imponerende:)

  SvarSlet
 5. Flotte drivhuse, og tænk at få lov at opleve et tidligt forår, inden du skulle hjem til kolde Dk igen. Det må have været dejligt.

  SvarSlet
 6. Fuld af beundring for såden et smukt væksthus! Det er nogle skønne billeder du har taget, det er lige som at være med på tur, Signe.
  Tak for det! En smuk afslutning af et skønt gammel træ! Virkelig noget der giver højt humør til en forårstrængende sjæl.

  SvarSlet
 7. Hvor er det et smukt sted, og tænk hvor endnu mere skøn haven kommer til at se ud bare om en måned eller to:-)

  SvarSlet
 8. Der ville jeg gerne være om et par måneder.Hilsen Ulla milbak

  SvarSlet
 9. Smukke billeder. Jeg er vild med jeres billedreportager her på Havefolket. Tak for det.
  Dbh Mathias

  SvarSlet

ANNONCE