Vi bringer en advarsel. Denne artikel kan friste svage sjæle. Hvis der skal mere til at skræmme dig væk, så kommer her fem, fremragende, fantastiske og  forrygende forårsfristelser.


TEKST & FOTO: KARINA
Det har været svært at vælge mine favoritforårsplanter ud, men her kommer nogle af dem jeg ihvertfald ikke kan undvære hjemme i stuerne. Kom med indenfor, så skal du se:
TULIPANER:
Jeg elsker tulipaner. Særligt elsker jeg at jeg det øjeblik, hvor de pakkes ud, kan mærke de saftige og spændstige stængler, der nærmest knitrer af liv.
Og så fås de jo i et utal af farver – også i supermarkederne, hvor de kan købes for en slik. Tulipaner – det skal der til!
SYRENER OG KRYSANTEMUM
Syrener er også et must. Hvis man har dem i haven er de ikke klar til at drive frem endnu.
Jeg plejer at beskære min syren inden den begynder at blomstre, og på den måde får jeg også lidt til vaserne.
Syrenerne her står sammen med nogle limegrønne krysantemum, som jeg også er storforbruger af. Og det bedste ved det hele er at de kan købes billigt. Jeg finder mine i Netto.


RØDLØG:
Ser man bort fra rødløgenes hovedfunktion er de også ret fine, når de begynder at spire. Smid dem ikke ud, for i vindueskarmen – eller sågar i en dekoration – kan de også bringe glæde. Her står de sammen med et par oxalis, hvor de passer fint ind i tonerne.
I kan i øvrigt læse mere omkring drivning af løg lige her.
PERLEHYACINTER: 
Perlehyacinter er et must. Jeg er både vild med de blå og de hvide. De perlehyacinter som står her er drevet frem i et væksthus, så de tåler ikke at blive plantet ud i haven nu. Men når frosten har sluppet sit greb, så smider jeg de afblomstrede løg ud i bedene, så jeg kan nyde dem næste forår.
Har du lyst til at lære mere om perlehyacinter kan du klikke lige her. 
VÅRIRIS
Her til sidst, må jeg ikke glemme våriris, og det er også her jeg må komme med en lille tilståelse. Våriris er en plante som jeg ikke anede eksisterede, før jeg så den sidste år. Tænk at jeg har kunnet overse en så dejlig plante, og sikke en farve. Den lyser op som en skyfri himmel på en varm forårsdag.