Jeg tror vi er mange der i denne stund kigger længselsfuldt ud af vinduerne. Måske har du også vandret lidt rundt ude i haven, og ligesom så mange andre børstet lidt til sneen, for tænk nu hvis en lille bebuder skulle komme til skue – et lille tegn på forår. Jeg har ihvertfald, og da den store hvide dyne havde forladt haven for en rum tid, så opdagede jeg da også et par forkølede krokusspirer. Endelig, nu er vi der snart tænkte jeg straks. Men så kom sneen – igen ! Her kan man da tale om skuffelse på metermål, for hvad er nu det ? Her gik jeg lige og troede…


UGENS LEDER: KARINA

Ja, ventetiden kan være hård, og hvorfor ikke forsøde den lidt? Vil du være med på en tyvstarter, så følg med i denne uges tema om forår indendøre.

“Jeg trænger”! Forleden da jeg med min lille familie var på vej hjem fra indkøb kom vi forbi vores kære blomster- handler, og det var her jeg udbrød dette – jeg trænger! Min søde mand grinte, som altid, lidt af mig, men jeg tror også han har lidt ondt af sin havetossede kone. Ihvertfald ventede han gerne på at jeg liiiige skulle ind og have mig et par perlehyacinter – og så lidt våriris – og så og så…
Men det er altså vitterlig rigtigt. For hold op hvor kan man trænge. Til blomsterne, farverne, duftene, alt det der minder om forår! Og måske er en tur forbi blomsterhandleren bare et Quick Fix. Og nok kan man kalde glæden letkøbt – og tåbeligt iscenesat i diverse vaser og krukker. Nuvel, men det virker! Der skal ikke så meget til for at løfte humøret bare en lille smule – og så skal man da være mere end velkommen til at kalde det overfladisk. Jeg lader mig gerne blæse omkuld, både på den ene og den anden måde, for her på mit bord står en flok skønne og sprøde tulipaner, som let kan løsne op for det skæve tandkødssmil – og sågar afstedkomme et par ekstatiske spjæt!
Februar er en hård måned, og sagt på godt jysk så kan marts også være træls. Dermed siger jeg ikke at vinteren ikke også er smuk. Det er den da. Skøn på sin helt egen måde, såvel som brutal, og havde det ikke været for vinteren ville forventningens glæde jo heller ikke være til stede, her inden det for alvor går i gang.

Jo jo, vinteren er smuk (ser man bort fra de hundelorte der af én eller anden grund dukker op i hobetal, når tøvejret sætter ind). Den er sgu’ smuk. Og nok er jeg vild med det snedækkede landskab og de gyldne og funklende blomsterstande, der står derude i haven, men goddaw og hallo! Dem har jeg altså kigget på og nydt i snart 5 måneder. Nu vil jeg se LIV! NU!

Sådan har du det også? OK, må vi så, her på HAVEFOLKET, ikke have lov til at give dig et lille bind for øjnene? Vi lover selvfølgelig at løsne det igen. Og når vi gør det, vil du opdage at det minsandten er blevet forår. Det må vi gerne? Også selvom det er på den dér pseudo-agtige-og-smart-i-en-fart måde? Tak. Så er det da det vi gør!
Nu nævnte jeg perlehyacinter tidligere, og dem skal vi faktisk allerede se nærmere på i dag. I løbet af ugen slipper vi også spirerne løs, ligesom hæmningerne i blomsterbutikken. Der kan du enten købe dig til grene, du kan drive frem til et tidligt forår – eller du kan klippe dig til dem i din have. Vi giver nogle bud på, hvilke der er gode.

Ud over alt dette kan jeg i øvrigt også betro jer, at resten af ugen bliver mindst lige så forrygende. Tøvejret er bestilt og vi kan snart begynde at gå på opdagelse igen derude under bladene. Det bliver SÅ godt!

Men lad os nu allerførst byde foråret indenfor.

“Fordi vi trænger og because we’re worth it”!
Rigtig god fornøjelse!



Ugens artikler om FORÅR INDENFOR:

DE SKØNNE PERLER
En hilsen fra perlehyacinter, der også er vildt skønne indenfor. Og som efterfølgende fint kan tilbydes et langtidsophold i haven.
 
FORÅRSFORNEMMELSER
Fem, fremragende, fantastiske og forrygende forårsfristelser.
SLIP SPIRERNE LØS 
Mens vi sukker efter forårets komme er det skønt at sætte gang i bønnespirerne i køkkenet. Det lugter lidt af nyttehave, er noget af det letteste at give sig i kast med, og så er det herligt i salatskål eller wok.
GRENE TIL DRIVNING
Vi giver dig tips til hvilke grene du kan tage ind til drivning i din stue.






Læs eller genlæs også

AMARYLLIS I GLAS 
Pynt op med små amaryllis. Selvom du ikke selv driver dem frem, kan du nemt få amaryllis i glas.


Lederen er alene et udtryk for skribentens personlige holdninger og betragtninger.