tirsdag den 26. marts 2013

HVAD SKAL JEG HVORNÅR?

TEMA: KLAR, PARAT, START

Det er næsten bedre end at planlægge ferie. Og nogle gange går det hånd i hånd: At besøge haver, gå på havemarkeder og så at holde fri. Vi har opdateret "DET SKER" så du kan finde ud af hvad du skal - hvornår. 

TEKST & FOTO: MARIANNE


At være havefreak er jo noget man sagtens kan være alene. Eller sammen med sin mand/kone/familie. Men der er flere og flere, der deler deres fritidsbeskæftigelse og havepassion med andre. Og det vil vi rigtigt gerne fremme her i HAVEFOLKET. For jo flere der kan dele, desto mere bliver delt. 

Det kan være såningstips, gode råd om beskæring eller nye havemøbler. Det kan være en sludder om tomaterne, auberginerne eller chilierne i drivhuset, om roserne, de gamle frøsorter eller sneglebekæmpelsen. Det kan også være at man bytter planter, frø eller idéer - eller det hele på én gang. Bare det at føle man er sammen med "ligemænd", det skaber glæde og tryghed - det giver en glad havesjæl endnu mere glæde og samhørighed.

Vi har i det hele taget en ret sikker formodning om at haver "hitter" i disse år. Langt flere taler i hvert fald om haver og deler deres interesse med andre, og Danmark er det land i Europa der har flest havebloggere. Siden vi i 2011 var 10-15 stykker, der sås i Life-haven på Frederiksberg og 30-50 der bloggede om havelivet, er vi nu oppe på 150-200, ja måske flere.

På Facebooksiderne ser vi også hele tiden nytilkomne, og dér er vi vel 2-3000, der er aktive på havesiderne og i havegrupperne, og alle har på den ene eller anden måde fået øjnene op for at det er dejligt at dele oplevelserne i haven med andre.

For det er jo laaaangt fra os alle, der er gået "digitalt" med vores haveinteresse. Langt de fleste står ved hækkene og hænger over havelågerne, mens de hyggesnakker med naboerne. Men flere og flere går på markeder rundt omkring i landet - og det er bare så hyggeligt!

Derfor vil vi supergerne give alle havefolk muligheden for at finde sammen med andre med samme interesse. Vi har samlet en række arrangementer på vores side "DET SKER", men vi ved  at der foregår hundredevis, ja måske tusindvis af flere arrangementer og "bagagerumssalg" rundt omkring i det ganske, danske land, som vi ikke har fortalt om.


Hvis du nu kommer forbi oplysningen om, at "noget med haver og planter" sker et sted, vil du så godt dele den med os andre?

Skriv enten herunder i kommentarerne, på Facebook eller under "DET SKER". Så samler vi det sammen og fortæller det videre via en jævnlig opdatering.

Vi håber vi ses!

4 kommentarer:

 1. Hvor er det skønt at se billeder igen fra det første blogtræf vi havde - det var ikke bare en "aha-oplevelse" at møde ligesindede havetosser - det var en "hurra-oplevelse".
  Pas på - det kan blive stærkt vanedannende at møde andre glade havefolk.

  SvarSlet
 2. Dejligt indlæg! Glæder mig til at være med til et Plantebyttemarked :)

  SvarSlet
 3. Det ser godt ud, og I har husket Høneballehaven, glæder mig til at se rigtigt mange :)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet

ANNONCE