søndag den 31. marts 2013

MOOD BOARD

TEMA: HAVESTIL

Når du starter forfra på en helt ny have, skal i gang med renovering af en eksisterende eller måske bare går i gang med at planlægge et nyt område af haven, kan du samle tankerne med et "mood board".

TEKST: LONE 
FOTO: LONE, KARINA, LENE & STRICT DESIGN
Ja, hvad er så egentlig et mood board? Måske bruger du det allerede i en eller anden relation, og så klikker du bare over på en anden artikel, men har du lyst til at få lidt inspiration - så læs med.


ET MOOD BOARD
I princippet er det noget så simpelt som en collage. Det er en collage, hvor du samler alle de idéer du har til din have. Det kan være tekster, billeder, avisudklip eller andet som du har fundet og holder dine tanker fast. Ofte falder vi for stemninger mere end det skrevne ord, når vi skal tænke i nye haverum, og derfor er det godt at "tænke visuelt". Men det er vigtigt, når man samler et mood board, at der er den rigtige stemning i hvert eneste billede eller ord. Kun på den måde får du samlet noget der afspejler præcis den stemning du søger.

Så ja, et mood board er i princippet din opslagstavle. Den skal vise stemninger, følelser, metoder, materialer, teknikker mv. Du kan bruge det til at vise andre, hvad du tænker, men også til selv at forstå hvor du vil hen.

ET EKSEMPEL
For at illustrere det har vi samlet et mood board til en sommerhushave. Stemningen skal favne naturen, vand og ild, naturmaterialer, en sandhave med lidt farve om sommeren og så et stænk af metaller til krukker, bålsted mv.


Til info er ildfadet i collagen fra Strict Design - se mere her!

1 kommentar:

 1. Åhhh, den kunne jeg ha' haft glæde af for et år siden.
  Mit drivhus var bygget af en snedker, og derfor sammensat af trælister og dyvler, og det var efter mere end 50 år rådnet. Ved siden af stod en masse bambus, som døde i den store "bambusdød", så pludselig stod vi med en masse oprydning og et helt nyt areal i haven.
  Drivhuset havde en meget smuk flisegang, som kom til at danne bund for en helt ny terrasse......men hvad med resten?
  Klart det skulle være et nyt bed, men hvad?
  I en eftertænksom stund kom løsningen, jeg ville lave mit helt eget "Lille Småland" og min mand var helt enig!
  Men hvad er Småland? For mig ro og fred, så det var det primære, planter der ikke pranger men bare er.
  Et moodboard ville ha' været genialt i den planlægning....hmmm...sten...bregner...blåbær......græs...skovjordbær? Vores moodboard var en tilfældig blok på 4x10cm, hvor vi tegnede dialogen.....!
  Venter spændt på bedre vejr, for at se hvad der lykkedes!
  MvH
  Birgitte

  SvarSlet

ANNONCE