søndag den 31. marts 2013

TEMA: HAVENS STIL
UGENS LEDER 

Kan I også mærke det? Det her bliver en god uge. Hvorfor jeg tror det, er fordi ugens tema simpelthen er spækket med inspiration - og der er noget for enhver smag. For den skæve og den romantiske. For den strømlinede og skam også for verdensmanden. For alle typer og til enhver stil. Og det er lige hvad ugens tema handler om: Stil - havens stil
De skønne, personlige og forskellige havestile gør vores haveverden mangfoldig og interessant. Vi har forsøgt at fange nogle af stemningerne, og vil ugen ud vise dig et væld af haver med hver deres særlige udtryksform. Måske vil du støde på nogle haver der ligger dit univers meget fjernt, men jeg er nu ret sikker på, at du også vil finde lidt der kredser om din smag.

Stil er at vide hvem man er, hvad man vil sige, og så i øvrigt være ligeglad med hvad andre folk så måtte tænke.Vi vælger vores stil så den passer ind i den historie vi gerne vil fortælle. Historien om hvem vi er, hvad vi står for og hvad vi for alt i verden IKKE står for. 

Style is knowing, 
who you are, 
what you want to say,
and not giving a damn. 

Gore Vidal

I haven dyrker vi den også - stilen. Vi forfiner den og forsøger at tydeliggøre den, så signalet bliver klart. Engang imellem famler vi rundt derude. Måske stemmer det indre billede ikke overens med virkeligheden. Måske har de signaler vi har sat os for at sende, et ideal vi ikke kan efterleve? Og hvis ikke billedet har brændt sig så godt fast at vi bliver urokkelige, finder vi efterhånden også ud af, at vi må bøje os. Jeg har valgt at bøje mig, og sådan famler jeg fortsat videre i håbet om at få mine drømme til at gå op i en højere enhed. Og gudskelov for det, for når jeg famler finder jeg jo også nye veje - og følger jeg dem udvides min horisont og langsomt tager jeg mere til mig. Pludselig byder jeg planter, jeg ellers har fordømt, velkommen i min have. Hvem ved om jeg måske en dag bliver gode venner med rosen?

Jeg vil ikke benægte at der er havestile jeg foretrækker mere end andre, men spørger man mig om hvad den ultimative have er for mig, vil svaret være, at det er den have, hvor jeg kan mærke ejerens tilstedeværelse og ånd, dér hvor jeg kan mærke at man har gjort sig umage. Og så er det faktisk ligegyldigt om det er den romantiske have, den moderne have, naturhaven eller den urbane. Det er stemningen der tæller og den historie som haveejeren har forsøgt at indkapsle.

I denne uge har vi på HAVEFOLKET forsøgt at indkapsle noget af stemningen til dig. I dag viser vi dig hvordan du laver et mood board, som kan hjælpe dig på rette vej, når du planlægger eller omlægger din have. Og vi stopper ikke her, for i dag forkæler vi dig også med lidt ekstra artikler, hvor vi lader romantikken blomstre og arkitekturen forføre. Dette tema er simpelthen fyldt med skønne, kulørte og charmerende haver og mindst ligeså mange idéer - og vi glæder os som altid til at dele det hele med dig.

Det bliver en god uge, så skal vi ikke bare komme i gang?

Rigtig god fornøjelse!Ugens artikler om HAVENS STIL:

DEN ROMANTISKE HAVE
Den romantiske have emmer af fred, romance og små delikate detaljer, der er med til at skabe stilen. Her råder ofte de rosa og hvide nuancer med et touch af fransk chabby chic. 
DEN KLASSISKE HAVE
Klassisk havedyrkning er at tilstræbe den smukkeste ligevægt.


DEN MINIMALISTISKE HAVE
Hus og have smelter sammen, når haven bruges som ekstra rum og grænserne udviskes. Designet er præget af rette linier eller enkle forløb og former.


EKSOTISK HAVE
Lad aberne hyle og jungletrommerne lyde. Denne artikel bringer dig dybt ind i junglen - på en villavej i Danmark.


BOHEMEHAVEN
En kulørt have der er drømmeagtig og overraskende. Vi beskriver bohemehaven, hvor fantasien slippes løs. Her hersker en afslappet frodighed.

DEN URBANE HAVE
Havemøbler af europapaller og kulørte plantekasser langs et gammelt jernbanespor. Den urbane have er farverig og næsten alt er genanvendt.


DEN MARITIME HAVE
Bølgebrus og duften af strand. Et hus med havudsigt har du måske ikke, men man kan da altid bare lade som om.MOOD BOARD
Når du starter forfra på en helt ny have, skal i gang med renovering af en eksisterende eller måske bare går i gang med at planlægge et nyt område af haven, kan du samle tankerne med et "mood board".Lederen er alene et udtryk for skribentens personlige holdninger og betragtninger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE