søndag den 17. marts 2013

TEMA: PÅSKEUGENS LEDER 

Hvad er nu det, spørger du måske? Et påsketema - er det ikke først påske i næste uge? Jo, det er det da, men på HAVEFOLKET kan vi godt lide at tage glæderne på forskud. Vi er også sådan nogle praktiske grise der tænker, at du da skal have en chance for at nå at handle ind og gøre ved, hvis du finder den kommende uges artikler inspirerende - sagt i alt beskedenhed selvfølgelig.
Der findes mange traditioner omkring påsken. For nogle er traditionen forbundet med religion, for andre som for havefolk, handler det også om haven. Om spæde spirer, en ny begyndelse, en ny sæson. Nogle puster æg, mens andre lader begivenheden drive stille forbi. Nogle spiser sild, andre spiser lam, herefter skyllet ned med snaps, påskebryg eller et godt glas vin.

Vi spiser også lam hos os, men det er nu ikke på grund af religiøse overbevisninger. Nej, her er historien lidt anderledes. Det forholder sig nemlig sådan at jeg er vokset op med mormors påskekylling. Den tradition ville jeg, da jeg blev gift, gerne viderebringe. Desværre endte denne historie med at mormors påskekylling blev til mormors salmonellakylling, og sådan blev en lille kyllingefjer til et stort og fedt påskelam.

Og lige bortset fra påskelammet, den hjemmebryggede dildsnaps eller den iskolde påskebryg, må jeg indrømme at jeg ikke har gjort det store væsen ud af påsken. Maden har haft højeste prioritet og pynten har jeg overladt til andre, men nu da der er et barn i huset forholder det med pynteriet sig anderledes. Nu pynter vi på livet løs med blomster på bordet, og på væggen hænger vi de alle de fine paptallerkener med påklistrede pailletter, som sønnen har hjembragt fra børnehaven. Og når vi har gjort det, ja så klipper vi mere pynt, mens vi spændt venter på om der mon er nogle der har luret gækkebrevets afsender. For hvis ikke, så vanker der jo et stort og lækkert chokoladeæg, eller måske noget helt andet?
Og selvfølgelig sår vi da også karse til æggemadderne, for hvis man ikke kan få lov til at lege gartner ude i haven, så kan man jo altid gøre det i vindueskarmen.

I den kommende uge skal vi også lege med æg, og hvis du ikke er med på legen, så viser vi et par idéer til hvordan du kan fortære dem i selskab med et lækkert lille drys fra Ægypten. For de legesyge viser vi hvordan man bruger skallen, æggeskallen altså, og når vi nu snakker så meget om æg er det også på sin plads at bringe vibeægget frem i lyset.

Men lad os nu først starte ugens tema. I dag viser Lene hvordan man bygger en rede, og til den får du selvfølgelig også et tip til hvordan du laver en flok fantastiske, marmorerede æg.


Rigtig god fornøjelse!


Ugens artikler om PÅSKE

Trangen til at pynte op kan godt komme over én, når der er fridage på vej og gæsterne er på trapperne.BRUG SKALLEN 
Så karse i den, plant et par blomsterløg i den, brug den i bordopdækningen. Brug skallen.VAGTELÆG MED DUKKAH 
Dyp dine æg i dukkah. Det er et lækkert ægyptiske drys, der kan bruges til lidt af hvert.VIBEÆG 
Små, nikkende klokker med de yndigste skaktern, som ligner vibens æg. Dem kan du hurtigt få mange af i din have, hvis de trives, hvor de vokser.
Læs eller genlæs også


SKØNNE PERLER
En lille hilsen fra perlehyacinter, der også er vildt skønne indenfor. Og som efterfølgende fint kan tilbydes et langtidsophold i haven.

FORÅRSFORNEMMELSER
Vi bringer en advarsel. Denne artikel kan friste svage sjæle.
Hvis der skal mere til at skræmme dig væk, så kommer her fem, fremragende, fantastiske og forrygende forårsfristelser.I denne uge kan du i øvrigt også glæde dig til 

EDENS PELARGONIER
Et paradis må være sådan et sted, hvor man bare ER. Et sted, hvor tid og travlhed forsvinder og hvor alt bare ånder fred og liv. Sådan et sted har Bente og John i Kgs. Lyngby.
Lederen er alene et udtryk for skribentens personlige holdninger og betragtninger.

2 kommentarer:

  1. Ja og her på Samsø trilles der påskeæg. Ud i bakkerne som regel påskedag, hvorefter hele familien kappes om, hvis æg når længst. De æg der ikke er gået i stykker (så er de til mågerne) bliver spist til sidst :)
    Mens jeg havde små børn, tog vi derud, men nu er den tradition slut for os, i hvert fald til der kommer børnebørn.

    SvarSlet
  2. Hvor lyder det hyggeligt Lisbeth, og så med rigtige bakker !

    Mon ikke du kommer til at trille æg igen en dag :-)

    SvarSlet

ANNONCE