Med en lettere omskrivning af “hvor godtfolk er, kommer godtfolk til” vil jeg sige: “Hvor katte er, kommer katte til”!


TEKST & FOTO: LENE

Vi har selv to af de gråstribede, og de har mange venner i nabolaget. Vennerne har blandt andet fundet ud af at vores katte har fyldte madskåle på terrassen, når det er godt vejr, og denne udendørs “restaurant” er meget velbesøgt!

Når der kommer noget ind, skal der også noget ud, men én ting er sikkert: Det skal ikke være i mine nysåede grøntsagsbede. Derfor har jeg lavet en kattespærre til højbedene i køkkenhaven. Den sætter jeg over bedene, når jeg har sået eller plantet småplanter ud. På den måde forhindrer jeg vore egne og hele nabolagets katte i at besørge der.

HVOR MEGET SKAL MAN BRUGE?
Jeg har købt rionet, som er klippet ud i stykker, der passer til mine højbede. Jeg har beregnet en ekstra “tern” hele vejen rundt til ombuk. Du kan også vælge at lave det ekstra ombuk af 2 “tern”, så du har mulighed for at løfte nettet efterhånden som planterne vokser. På den  måde kan du – som før nævnt – forhindre kattebesøg samt have en støtte til de planter, der måtte have behov for det.

BRUG EVT. HØJBEDET SOM BUKKEKANT
Det nemmeste er at bukke nettet over kanten på højbedet, men hvis du skal bruge det til en køkkenhave “nede på jorden”, kan du lægge det på græsplænen og evt. lægge et brædt på til at bukke over.

 

VOILA
Når rionettet er bukket på alle 4 sider er det lige til at sætte i højbedene. De længste højbede jeg har er 2,85 m lange, og jeg har valgt at lave 3 net, da de så er nemmere at placere, håndtere og opbevare.

Du kan sagtens lade nettene ligge i bedene året rundt, da det er nemt at komme til at luge. Hvert efterår lægger jeg et pænt lag blade i højbedene, og nettet kan så hjælpe med til at forhindre, at de allesammen blæser væk.

Snart skal jeg forhåbentlig  have lagt mine aspargeskartofler, og jeg tror det kræver lidt tildækning med plastik i starten. Det er nemt at lægge ovenpå nettet, så planterne ikke bliver trykket, når de kommer op.

Sidste år fik jeg noget gammelt hegn af naboen. Han havde brugt det som indhegning til sine får, så det var godt brugt og lidt skævt. Men jeg fik afprøvet funktionen – og det virkede.

Hele foråret og sommeren var jeg fri for diverse efterladenskaber blandt mine grøntsager.

Men eftersom mit liv skal være smukt, kan jeg meget bedre lide løsningen med rionettet. Det er noget mere diskret! Og så er det vel egentlig det man kalder en win-win situation!