torsdag den 25. april 2013

VIS MIG DIT FARVEFLOR

KONKURRENCE

I denne uge, hvor vi har kastet vores kærlighed på alle farverne i haven, vi vil hermed invitere dig med i galleriet.


Vis os dit allerskønneste farveflor, og vind et gavekort til Staudestedet.dk

KONKURRENCEN ER LUKKET FOR DELTAGELSE

Vi håber at rigtig mange af vores faste læsere har lyst til at være med til at samle fotos der viser alle de mange muligheder for at se haven i farver. Vi sætter en sæsonaktuel gave på højkant til den, der præsenterer det smukkeste og mest fortryllende farveflor.

SEND OS ET FOTO
Udfordringen er at sende os dit bedste foto (på mailadressen info.havefolket@gmail.com) af dit farveflor, der er dannet ved en kombination af flere planter.

Billederne bedes beskåret i formatet 1x2 , alternativt beskærer vi det, når vi modtager det, så alle billeder der vises i magasinet har samme størrelse. Mener du, at der skal mere end et billede til for at vise dit farveflor på bedste vis, må du gerne fremsende mere end et billede. Vi vil så samle dine billeder i en collage med format 1x2, hvis du ikke selv allerede har gjort det.


PLANTERNES NAVNE
Hvis du kender dem, modtager vi meget gerne oplysning om plantenavnene. Det kunne jo være at nogen skulle have fået lyst til at gøre dig kunsten efter. Navnene vil blive oplyst sammen med dit bidrag. 

Se et eksempel her:
storkenæb, staudesalvie, allium og rød løn
HVEM KAN DELTAGE?
Alle HAVEFOLKET's registrerede, faste læsere kan deltage. Er du ikke allerede fast læser, kan du let tilmelde dig som læser ude i højre side under "vær med". 


Husk at oplyse dit fornavn, dit efternavn og din adresse! 

Vi oplyser kun plantenavne, dit fornavn og din by sammen med dit bidrag, men vær opmærksom på, at kun bidrag med disse oplysninger kan deltage i konkurrencen.

VIL DU VIDE MERE
Under fanen konkurrencer kan du læse mere om retningslinierne for vores konkurrencer. Som i tidligere konkurrencer udvælger vi i redaktionen hver en favorit, og så er det jer læsere, der vælger den endelige vinder! Gaven til den heldige er et gavekort på 350 kr. fra Staudestedet.dk, som du kan læse mere om her.

Så tjek dit billedarkiv for fotos af din have i farver og send det til os inden deadline, der er onsdag den 8. maj 2013 kl. 20. Vi glæder os meget til at høre fra dig.

DELTAGERE I KONKURRENCEN 
"FARVEFLOR"


Lisbeth, Samsø
"Ingen tvivl om at det er CD Valmuer som ses tydeligst på billedet. De lyserøde er mjødurt. Bagved valmuerne er der blå geranier, allerbagerst blomstrer roserne. Ved siden af valmuen yderst til højre er havemelde. Til venstre bladene fra en sommerfuglebusk. Orange dagliljer i baggrunden foran roserne.
Nr. to billede er taget lidt senere, men her er det helt tydeligt mjødurt, der er fremherskende, det er en utrolig skøn staude. Den lilla i forgrunden er en tidligt blomstrende phlox, som i øvrigt blomstrer helt hen i efteråret, hvis man klipper den ned."


Ingrid, Søballe
"Hvid Mjødurt, Nepeta katteurt, den lille lilla er en Alpeaster, Blå Ærenpris, lyserød Storkenæb og ved drivhuset en Stor Storkenæb."


Berit, Østerbro
"Jacobstige-Fingerbøl-Iris Sibirica-Hosta-Storkenæb Phaeum-Lupin-Iris Sibirica soft Blue-tidlig Daglilje-Forårsvortemælk-Akeleje-Bjergknopurt"


Lisbeth, Bagsværd
"Farverne er blå og violette og nogle er i blomst, andre på vej og andre igen med frøstande bl.a. 
Nepeta, Lammeøre, Geranium macrorrhizum , Rose Jacques Cartier, Rose Burgundy Ice, Kongelys, Campanula af forskellige slags, Phlox, Liatris Spicata, Sporebaldrian, Nøgleklokke, Rose de Rescht, Aks-ærenpris Veronica longifolia, Astrantia, Salvia Pratensis 'Rose Rapsody', Geranium Alba, Allium Spaerocephalon…..."


Lise, Sulsted
"Billederne er fra samme bed, men med 1,5 måneds mellemrum. Bedet starter i blide forårsfarver og blå nuancer med Iris germanica, Geranium renardii, Stachys 'Primrose heron', Thymus longicauli m.fl., og brager i højsommeren igennem på den rød/gul/pink skala med Phlomis - Løvehale, Sanguisorba, - Kvæsurt, Dianthus carthusianum, Malus 'Freja'." 
Marianne, Fredericia
"Herunder ses digitalis, iris, stedmoderblomster, forglemmigej, roser, lammeører, ridderspore, sølvlys og akelejer."Merete, Sindal
"Det første er fra da jeg selv startede op med mit første Blomster bed. Det andet er godt nok fra min Svigermors Have, men noget jeg drømmer om at få en dag."

Pernille, Herlev
Jeg har arbejdet med farver, der er slægtet med hinanden. Det er måske ikke det store farveflor i sig selv, men er en del af en "mosaik" i min have over sommeren. 

Helle, Tappernøje
"Staudebedet i aftensolen med udsigt over hønsegården og marken: Solhat 'Magnus' , hjortetrøst, kvæsurt 'Pink Brushes', pomponer dahlia, sankt hans urt 'Xenox', busk blærespirea."

Alice, Værløse
"Rosa Raubritter foran et blandet bed af roser, pink røllike, høj salvie, nepeta Six Hills Giant, digitalis i hvid & pink, lavendel, jakobstige og lav tue salvie"
Ulla, Trige
Det ene billede viser lyserød drejeblomst, lilla Agastache 'Black Adder' og lyserød floks. T.h. samme lyserøde floks, en mørkere floks og så de orange liljer.

Hanne, Storvorde
"I det blå bed er dusksalvie, lime tobak, kæmpe verbena, kornblomster, staude salvie, texassalvie, heliotrop, lillae og hvide  latyrus, hvid løvemund, gråblad og vist også en enkelt stedmoder eller to.
I det røde bed er klatreroser, parykbusk, rød og rosa løvemund, akeleje, pink dusksalvie, kvæsurt, høstanemone, (krysantemum og  asters, som ikke er sprunget ud)"

2 kommentarer:

  1. Nu bliver jeg så endnu engang opmærksom på at jeg har flest billeder med kun en enkelt slags blomst. Så nu må jeg huske det til sommer - flere billeder med mange slags blomster på!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor sjovt, Berit. Jeg kiggede også mine igennem, for at finde blandede blomster, og havde lige den samme oplevelse, som dig; mange billeder med en enkelt slags blomster på. Jeg vil også genoverveje min fotostrategi.

      Slet

ANNONCE