tirsdag den 9. april 2013

SIDDEPLADSER

TEMA: SIDDEPLADSER

En have med mange siddepladser indbyder til hygge og hvisker om god tid. Men bruger vi dem? TEKST: MARIANNE
FOTO: KARINALENE, MARIANNE & LONE


Siddepladser, det skal man da have i en have. Mange! De sender signal om, at her er rart at være, her kan du dvæle og finde hvile og ro. Men at sætte sig lidt ned er en temmelig overset disciplin blandt mange havefolk, tror jeg - i hvert fald hvis der ikke er øl, kaffe eller mad på bordet.

Jeg forstår det faktisk godt, for der er jo altid noget, man lige var i gang med, eller skal nå at gøre færdigt. Planter der, midt under en flytning, ligger med blottede, bare ben og skal i jorden med tilhørende vanding, inden de lider, eller såninger der skal have et skilt, så længe navnet er i erindringen. En skovl der skal med hen til skuret sammen med det andet du har i hånden, eller nogle stauder der er lige ved at vælte og skal bindes op.

Når man har travlt på den langsomme måde
Og hvis ikke det var fordi jeg hører til ét af de mennesker, der har så lidt energi, at trangen til hvile kommer helt af sig selv midt i et eller andet, så ville jeg også kun blive der kort tid, inden jeg begyndte at sidde og pille i en plante i nærheden. Eller rejser mig igen og går i gang med det, jeg lige får øje på.

Det er ingen kunst at finde gode siddepladser, når man trænger til ro.
FLYD MED
Men det at sidde på en lille plet, i en krog halvt skjult af en busk, på en terrasse med udsigt over et stykke af haven eller slænge sig i en hængekøje med direkte udsigt til træerne og den himmelblå, det er der ikke meget der slår. Det er som om hjerterytmen falder, som om tankerne bliver flydende og sanserne skærpes. Biernes travle sværmen trænger sig helt ind i hjernebarken og øjnene flagrer med en sommerfugl ud i den vide verden. Den meditative ro, som man næsten kun kan finde ude i naturen, kan sætte tiden i stå og hjertet fri. Uanset om man nu er kat, hund, høne eller tilhører de tobenede, der altid har så travlt.

Langs en vej, i "junglen", på en sten i bedet eller midt på græsplænen. 
VIS OS DIN YNDLINGSSIDDEPLADS
Her i HAVEFOLKET vil vi gerne se på siddepladser. Og vise siddepladser. Så hvis du blogger eller er på Facebook, så vis os din yndlingssiddeplads. Du kan sagtens gøre det på din egen blog eller på en af dine favorit-facebook-havegrupper, bare du fortæller at det er HAVEFOLKET, der har spurgt.

Med udsigt eller med indsigt
Du er velkommen til at linke. Nedenfor i kommentarfeltet her kan du lægge dit link (eller du kan gøre det på FB), så kan alle vores læsere inspireres - ikke blot herfra, men også ude i den store verden.

Fortæl, hvorfor det lige netop er dér, det er godt at sidde.

5 kommentarer:

 1. :-)))) jeg har en ikke kun en favorit siddeplads, men flere. Nogen mener at der er tale om en fetish:-)
  http://havenivrold.blogspot.dk/p/bnke-siddepladser.html
  mvh
  Lars

  SvarSlet
 2. Jeg hører til blandt dem, som sjældent sidder ned, i hvert fald ikke ret længe ad gangen, men jeg må lige tænke mig om, hvor er min yndlings siddeplads. Tænker lige til i morgen :)
  Knus

  SvarSlet
 3. http://hneballehaven.blogspot.dk/2013/04/siddepladser-i-haven-og-it-is-hard-to.html

  Så er der indlæg om siddepladser i haven, jeg har også lagt det på facebook.

  SvarSlet
 4. Her er mine yndlingssiddepladser i min have :-)
  Anette fra Fru Pedersens have
  http://frupedersenshave.blogspot.dk/2013/04/siddepladser-i-haven.html

  SvarSlet
 5. Iiihh hvor hyggeligt, så kommer man jo til at tænke på sommer. Jeg har selvfølgelig også flere yndlingssiddepladser, selv om haven er lille. Se mere på www.aitoshave.blogspot.com. :-) hilsen lone fra Aitos Have

  SvarSlet

ANNONCE