mandag den 8. april 2013

SKAL VI FLYDE?

TEMA: SIDDEPLADSER

Værsgo og sæt jer ned - eller læg jer hvis I lyster. 
I dag skal vi nemlig rigtigt drive den af. 

TEKS & FOTO KARINA

I HAVESTUEN 
Siddepladser er vigtige i en have. Ligeså er sidde- eller liggepladser en skøn ting i driverhuset eller havestuen. I vores havestue har vi valgt at gå planken ud og ladet pladsen til afslapning få fuld skrue, og opskriften er ganske enkel.


Som I  kan se her er det altså en ordentlig basse vi har med at gøre. Bænken, som vi her i hjemmet kalder for flyderen, er lavet af nogle bjælker vi havde i overskud efter at have skiftet de bærende gulvbjælker ud inde i huset.


VI HAR BRUGT:

Kraftige bjælker
En bøtte mørk træbejdse
4 babyskummadrasser
Stof til betræk.


Vi startede med at save bjælkerne ud i den passende længde, så flyderen ville ende op med at passe til havestuens bredde. Bjælkerne her er 150 x 150 mm, men mindre kan også gøre det.
Derefter savede vi ud til de bærende bjælker, som de forrige nu hviler på. Da bjælkerne er så tunge som de er, har det ikke været nødvendigt at bruge skruer, hvilket også gør at vi kan flytte rundt på dem når forårsrengøringen sætter ind.

Som I kan læse er konstruktionen altså temmelig simpel. Hvis man vil give skellettet en farve, kan man jo gøre det. Vi valgte en mørk træbejdse, så årerne stadig kan anes.Herefter blev det madrassernes tur. Da længden på dette møbel ikke passede med standardmålene på de madrasser der findes i handlen, blev løsningen at bruge 4 babymadrasser i skum. Målet på flyderen svarer til 4 skummadrasser, hvor 10 cm blev skåret af i længden.

Betrækket er jo også en smagssag. Til mit har jeg valgt noget gråt bomuldlærred i en kraftig kvalitet, og har smidt en masse puder i som ryglæn.

I HAVEN 
Ude i haven har vi også et par flydere i form af et par sækkestole. Vores er købt, men jeg formoder at man kunne gøre disse efter, hvis man er ferm med en symaskine.

Efter en lang arbejdsdag i haven er det skønt med en lille pause i nogle behagelige møbler. Men pas på, for det kan sagtens ende med at pausen bliver til en lille morfar.

5 kommentarer:

 1. Dejligt med sådan en flyder....jeg har en futonsofa i min udestue...og der har jeg også taget en Mormor (som jeg jo er!) når behovet for det har været der.

  SvarSlet
 2. Hej Bente.
  Ja et flyde-ud-sted er ikke til at undvære, navnligt ikke efter en hård arbejdsdag i haven :-)

  SvarSlet
 3. Jeg kunne heller ikke undvære vores 2 flyde-ører. På de varmeste dage (eller indrømmet, de dage hvor jeg er virkelig doven) er det bedste at flytte fra den ene til den anden afhængig af skygge, kølig brise etc ;)

  Dine ser skønne ud, Karina, kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karina, fordi du ikke kommenterede at jeg åbenbart mener at jeg flyder på ører, hm....

   Slet
 4. Tak Anne Mette.
  Ja ligenu er det jo næsten ikke til at forestille sig at der kommer så varme dage at man må ind i skyggen.
  Glæder mig sådan - både til at komme i gang derude, men også til at flyde ;-)

  SvarSlet

ANNONCE