lørdag den 4. maj 2013

BESKÆR DIT OLIVENTRÆ OG LAV EN SMUK KRANS

OliventræDEKORATION

Hvis du skal beskære dit oliventræ i år, kan du passende bruge afklippet til at lave en krans af - hvis du har nok.

TEKST & FOTO: LENE
Mit oliventræ har nu overlevet 3 vintre, men er aldrig blevet beskåret. Det er lidt ranglet og tyndbenet, og da jeg gerne vil have en tæt krone, er jeg gået lidt hårdt til værks - måske for hårdt - men så blev der lige til en olivenkrans. Samtidig blev det opstammet, så nu er jeg meget spændt på at se hvordan det går med det denne sommer. Der går nok en del år, før det begynder at ligne et sydlandsk oliventræ.

Oliventræ, olivengrene og olivenkrans

SÅDAN LAVER DU KRANSEN
Klip grenene til, dvs. klip lidt af den tykke ende, så den er lettere at bøje. Form derefter en "ring" ved at lægge grenene i forlængelse af hinanden indtil den ønskede størrelse. Bind grenene sammen med små stumper ståltråd. Fortsæt derefter med at sno grene rundt og rundt til den ønskede tykkelse, eller til der ikke er flere grene tilbage. Undervejs bandt jeg lidt mere ståltråd i, så den holder faconen. Du kan sagtens dække ståltråden med bladene. Du kan binde en grov snor på, men jeg synes at de skønne, grågrønne farver er pynt nok.

Olivengrene
På en planteskole fik jeg at vide at jeg kunne behandle oliventræet lige som liguster - bare klip! Jeg håber det er rigtigt, og hvis du har nogle erfaringer - gode eller dårlige - hører jeg gerne om det.

1 kommentar:

  1. Det er vel nok en sød krans du har lavet, olivengrene er så smukke. Jeg krydser fingre for at du får et smukt og tæt oliventræ. Mit eget træ ser rimelig dødt ud det sker for mig hvert eneste år i april og jeg må sikkert droppe oliventræer på terrassen.

    SvarSlet

ANNONCE