fredag den 31. maj 2013

BLÅ BUKET MED STORKONVAL

BUKETTER

Når alt blomstrer på én gang er det bare om at nyde det alle de steder, vi færdes. Er der nok at plukke af, er det altid vidunderligt at sætte nye blomster og grene sammen. Her bliver vi i den blå tone, med enkelte hvide klokker. 

TEKST & FOTO: MARIANNE
Af en eller anden grund har blå ikke været den farve, der dominerede mest i min have. Men det rådes der bod på nu, hvor jeg har set hvordan knopurt, forglemmigej, akeleje og tulipan kan forene den dybde og harmoni, som blå kan give. Forglemmigej er også en relativt ny foreteelse i min have. Jeg fik nogle meget unge skud af Gitte fra bloggen "Fra frø til blomst" forrige år, og da de var afblomstret gik jeg rundt og dryssede frøene diverse steder - og så vidt jeg husker, blæste det så ikke også den dag? Nå, men navnet til trods. Dem glemte jeg helt og aldeles alt om. Indtil nu.

For her i dette forår er jeg blevet begavet med forglemmigej alle mulige og umulige steder. Det må være derfor planten hedder sådan - for ind imellem står de jo helt tosset. Derfor har jeg plukket alle de "umulige" steder og fået denne buket. Og det er noget af essensen for mig ved at have en have. At kunne plukke buketter.Storkonvallerne er også meget grovillige. Blot et lille glemt rodstykke et sted, og du har flokke det næste år. Det er en skovplante, som er let overhængende og har de alleryndigste små klokker under bladene. Helt genial til at bruge i buketter.

Akelejerne er resultatet af mange års "laden stå til" i haven, hvad akelejer angår - eller bare i det hele taget. De bliver nemlig med tiden lilla - ja, eller også er det frøene fra de lilla, der er mest spiredygtige - ved det ikke. I hvert fald kan det jo godt gå hen og blive lidt for lilla, og så ryger de med i en buket.

Jeg elsker tilfældighedernes skønhed!

5 kommentarer:

 1. hi hi, her går jeg og passer på mine blåviolette Akelejer, for at de ikke skal blande blod med andre farver, og så er de måske i virkeligheden bare blåviolette fordi det er gået tilbage for dem.

  SvarSlet
 2. Jeg glæder mig til, at jeg engang synes at jeg har så tilpas mange stauder, at jeg nænner at klippe af dem. Din buket er så skøn og inspirerende - blå og blålilla er også blevet mere fremtrædende i mine staudebede hen over årene.

  SvarSlet
 3. Fin buket.
  Jeg har aldrig været særlig god til buketter, men nu har jeg fundet ud af, at bare der er nok blomster at tage af, så er det ingen problem.
  Jeg har også forglemmigejer over det hele, jeg såede også bare løs sidste, da jeg heller ikke har haft dem i haven før. Men nu har jeg i hvert fald mange, og det ser godt ud, synes jeg.

  SvarSlet
 4. Er så imponeret af jeres mange fortællinger både billeder og oplysninger.
  De giver inspiration til min have.
  Er rigtig glad for jeres blog.

  SvarSlet
 5. Blåt og lilla er flot sammen. Storkonvallen sætter det hele lidt på plads og giver fin facon til buketten. Jeg sår altd masser af forglemmigej De er naturlige og nemme.

  SvarSlet

ANNONCE