fredag den 31. maj 2013

FORÅRSBUKET MED SYRENER

BUKETTER

At tage syrener ind i stuen bringer straks forårets dufte indenfor. Nyd syrener med fx. vild kørvel, knopurt og akelejer.

FOTO & TEKST: LONENår syrenerne her i foråret springer ud er det fristende tage dem ind i en vase, og det kan man sagtens. Man skal bare lige tage sine forholdsregler. Først og fremmest er det jo godt at putte dem direkte i en spand vand, når man klipper dem og dernæst skal man huske at bryde bunden af stænglerne, så de kan komme til at trække vand. Jeg klipper dem op i nederste del af stænglen og banker dem herefter med en hammer (faktisk!), mens de ligger på et skærebræt. Så tager jeg også alle de grønne blade af, så der ikke skal bruges krudt på dem. Og så er det direkte i varmt vand! Her får de lov til at stå, mens jeg finder resten til buketten.


I buketten her er syrenerne kombineret med lyserøde akelejer, vild kørvel og knopperne fra knopurt. En dejlig forårsbuket, der lyser op.4 kommentarer:

 1. Smuk buket. Jeg nyder meget at lave buketter, så det er jo rent slaraffenland nu, hvor det bugner i både natur og have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er skønt!!
   Og dejligt lige at komme en tur omkring grøftekanten og bruge lidt derfra også ;-)

   Slet
 2. Tak for opskriften til syrenbuketter.

  SvarSlet
 3. tak for opskrift på holdbarhed til syreneri vase

  SvarSlet

ANNONCE