søndag den 5. maj 2013

PASTA MED TOMAT OG ROSMARIN

Tomatsovs med rosmarinOPSKRIFTER

Pasta med sugo af rosmarin og massevis af tomater. Det er en rigtig sensommerspise - men den kan absolut også spises vinter, forår og efterår. 

TEKST & FOTO: LONE


Jeg har i mange år haft lidt svært ved at få brugt den friske rosmarin til retter, som de yngste i familien også havde lyst til at spise. Men det var bare lige indtil jeg faldt over denne opskrift! 

Den er susende let, og så smager det så skønt.

rosmarinINGREDIENSER
Til 4 personer

Et løg, zittauerløg eller rødløg
1-2 fed hvidløg
2-3 kviste rosmarin
8-10 solmodne tomater
Linguini - eller som herunder vist spaghetti
Olivenolie
Salt, peber og sukker
Parmesanost til at toppe med til sidst


Tomatsovs med rosmarin
VÆRD AT VIDE INDEN DU GÅR I GANG
Det er ret vigtigt, at du bruger tomater, der virkelig smager af noget, for de definerer hele retten. Om vinteren kan du med fordel vælge blommetomater, men i resten af sæsonen skal du bare vælge dem der dufter allermest af tomat. Det er som regel også dem der smager bedst. OG har du drivhus er her rig lejlighed til at frådse i tomater.

Vælg også gerne en rigtig god pasta. Pasta kommer i mange forskellige varianter og kvaliteter, og til denne ret er en pasta, der kan koges perfekt al dente helt rigtig. Vi bruger her i huset DeCecco pasta efter anbefaling fra min italienske svoger. Og den er altså ret god!


FREMGANGSMÅDE
http://www.havefolket.com/2013/05/pasta-med-tomat-og-rosmarin.htmlLøg, hvidløg og rosmarin hakkes fint, og svitses let på panden i olivenolie. Ikke for hård varme, for det ødelægger den gode olie.

Når løgene er gyldne tilsættes tomaterne, der er hakket i mindre stykker (størrelsen er ikke afgørende). Det hele skal så stå og simre, indtil tomaterne er kogt helt ud.

Smag til med salt og peber - og husk så også lige en lille smule sukker til at fremhæve den gode tomatsmag (ikke mere end en spiseske).

Mens tomaterne simrer, koges pastaen al dente. Når den er færdig hældes vandet fra og pastaen blandes med din tomatsugo på panden.

Lad det hele varme på panden 2-3 minutter til al pastaen har fået en fin, rødlig farve, drys friskrevet parmesan over - og så er der klar til servering.

BUON APPETITO!

tomatsovs med rosmarin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE