søndag den 19. maj 2013

VINDEREN I KONKURRENCEN "FARVEFLOR" ER

KONKURRENCE

Så er afstemningen i konkurrencen om det skønneste FARVEFLOR slut, og vi har fundet en vinder.

Se her hvem det blev!
Vi modtog mange dejlige bidrag til fotokonkurrencen om det skønneste FARVEFLOR, og selvom det var svært, skulle vi I redaktionen vælge de 5 finalister, som I læsere skulle stemme på.


I har nu valgt en vinder, og det blev Helle fra Tappernøje, som deltog med et skønt foto af sit staudebed i aftensolen.

Vi ønsker stort tillykke med gavekortet fra Staudestedet.

Vi giver Staudestedet besked, og du vil få tilsendt din præmie direkte derfra.


Vi har foretaget en lodtrækning blandt de mange, der har stemt, og her blev vinderen af de 10 frøposer fra Fuglebjerggård, Birgitte Wulff Larsen. Send os venligst din adresse på info.havefolket@gmail.com, så du også kan få tilsendt din præmie.SE ELLER GENSE ALLE BIDRAG:

Lisbeth, Samsø
"Ingen tvivl om at det er CD Valmuer som ses tydeligst på billedet. De lyserøde er mjødurt. Bagved valmuerne er der blå geranier, allerbagerst blomstrer roserne. Ved siden af valmuen yderst til højre er havemelde. Til venstre bladene fra en sommerfuglebusk. Orange dagliljer i baggrunden foran roserne.
Nr. to billede er taget lidt senere, men her er det helt tydeligt mjødurt, der er fremherskende, det er en utrolig skøn staude. Den lilla i forgrunden er en tidligt blomstrende phlox, som i øvrigt blomstrer helt hen i efteråret, hvis man klipper den ned."


Ingrid, Søballe
"Hvid Mjødurt, Nepeta katteurt, den lille lilla er en Alpeaster, Blå Ærenpris, lyserød Storkenæb og ved drivhuset en Stor Storkenæb."


Berit, Østerbro
"Jacobstige-Fingerbøl-Iris Sibirica-Hosta-Storkenæb Phaeum-Lupin-Iris Sibirica soft Blue-tidlig Daglilje-Forårsvortemælk-Akeleje-Bjergknopurt"


Lisbeth, Bagsværd
"Farverne er blå og violette og nogle er i blomst, andre på vej og andre igen med frøstande bl.a. 
Nepeta, Lammeøre, Geranium macrorrhizum , Rose Jacques Cartier, Rose Burgundy Ice, Kongelys, Campanula af forskellige slags, Phlox, Liatris Spicata, Sporebaldrian, Nøgleklokke, Rose de Rescht, Aks-ærenpris Veronica longifolia, Astrantia, Salvia Pratensis 'Rose Rapsody', Geranium Alba, Allium Spaerocephalon…..."


Lise, Sulsted
"Billederne er fra samme bed, men med 1,5 måneds mellemrum. Bedet starter i blide forårsfarver og blå nuancer med Iris germanica, Geranium renardii, Stachys 'Primrose heron', Thymus longicauli m.fl., og brager i højsommeren igennem på den rød/gul/pink skala med Phlomis - Løvehale, Sanguisorba, - Kvæsurt, Dianthus carthusianum, Malus 'Freja'." 
Marianne, Fredericia
"Herunder ses digitalis, iris, stedmoderblomster, forglemmigej, roser, lammeører, ridderspore, sølvlys og akelejer."Merete, Sindal
"Det første er fra da jeg selv startede op med mit første Blomster bed. Det andet er godt nok fra min Svigermors Have, men noget jeg drømmer om at få en dag."

Pernille, Herlev
Jeg har arbejdet med farver, der er slægtet med hinanden. Det er måske ikke det store farveflor i sig selv, men er en del af en "mosaik" i min have over sommeren. 

Helle, Tappernøje
"Staudebedet i aftensolen med udsigt over hønsegården og marken: Solhat 'Magnus' , hjortetrøst, kvæsurt 'Pink Brushes', pomponer dahlia, sankt hans urt 'Xenox', busk blærespirea."

Alice, Værløse
"Rosa Raubritter foran et blandet bed af roser, pink røllike, høj salvie, nepeta Six Hills Giant, digitalis i hvid & pink, lavendel, jakobstige og lav tue salvie"
Ulla, Trige
Det ene billede viser lyserød drejeblomst, lilla Agastache 'Black Adder' og lyserød floks. T.h. samme lyserøde floks, en mørkere floks og så de orange liljer.

Hanne, Storvorde
"I det blå bed er dusksalvie, lime tobak, kæmpe verbena, kornblomster, staude salvie, texassalvie, heliotrop, lillae og hvide  latyrus, hvid løvemund, gråblad og vist også en enkelt stedmoder eller to.
I det røde bed er klatreroser, parykbusk, rød og rosa løvemund, akeleje, pink dusksalvie, kvæsurt, høstanemone, (krysantemum og  asters, som ikke er sprunget ud)"

3 kommentarer:

 1. Stort tillykke til Helle - meget smukke og stemningsfulde billeder og godt med inspiration til sensommerbedene.

  SvarSlet
 2. Uh, du var ellers som altid vildt tæt på, Berit! Din særlige stil er der vist mange, der falder for. Bliv endelilg ved!

  Ja, det gælder selvfølgelig alle, der har deltaget. Hvor er vi bare glade i redaktionen for alle de skønne indslag! Det giver SÅ meget inspiration!

  SvarSlet
 3. Tillykke Helle
  Det er et virkeligt smukt bed, og billede :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet

ANNONCE