torsdag den 27. juni 2013

BUKET MED PÆONER

pæonBUKETTER

Det er nu, mens pæonerne er på sit højeste, at man skal frådse! De bryder sig ikke om regn og blæst, så man kan lige så godt klippe løs!

TEKST & FOTO: LENESelvom man næsten ikke nænner at klippe af de skønne pæoner, er det bedre end at de bliver ødelagt af regn og blæst - og lægger sig hen ad jorden og rådner. Og det er nu du skal ud med saksen og klippe.

Det er ingen hemmelighed at vi her på HAVEFOLKET er delt op i 2 grupper, hvad angår lyserød. Den ene gruppe elsker lyserød, og den anden har et "lunkent forhold" til den farve. Det er vist ikke svært at gætte, hvilken gruppe jeg tilhører!

pæon

I mange år har jeg sværmet for de stramt bundne rokokobuketter, som for det meste holder længere, fordi blomsterne støtter hinanden. Nu er jeg imidlertid også blevet ramt af den lidt mere skødesløse måde at arrangere blomster på -  mine buketter må godt være lidt mere "løse" i det. 

pæon


Buketten består af pæoner, lodden løvefod, digitalis, stjerneskærm, roser, torskemund og silkekatost, og blomsterne er bare stukket ned i vasen og arrangeret på en lidt tilfældig måde. Nemmere kan det da ikke være!

pæon8 kommentarer:

 1. Er lige kommet hjem til mine pæoner, som er blæst helt omkuld - er næsten grædefærdig. Men inspireret af dig, så vil jeg i stedet finde saksen og hente dem ind...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, pæonerne kan være et sørgeligt syn i disse dage, så der er ikke noget at betænke sig på: Bare klip :)

   Slet
 2. Det er i alle fall en vakker forsommerplante. Har flyttet i fjor og dermed også tatt med noen små stiklinger. Og den hvite gir meg en blomst i år. Utrolig vakkert!!

  SvarSlet
 3. Åh, sikke en pragtfuld buket dansk midsommer. Lodden løvefod og pæoner er et match made in Heaven.

  Jeg elsker både stramt bundne rokokobuketter og de løse, lidt tilfældige og skødesløse havebuketter. Hver ting til sin tid.

  Smuk suk-buket, du har kreeret, Lene.

  Knus fra tossen i bakkerne

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde tosse, du har ret: Hver ting til sin tid, og jeg "svigter" heller ikke de stramt bundne .... :)

   Slet
 4. Det er som om, der findes en universel lov: Der vil altid komme tunge regnbyger, når pæonerne blomster! Men, så må man jo plukke...

  god sommer
  Bente

  SvarSlet
 5. Nemmere kan det ikke være og smukkere....Jeg er vild med det lyserøde med den skønne limefarve som løvefod har...SÅ flot!

  SvarSlet
 6. Smuk-smuk buket :) Jeg har ikke så mange pæoner at jeg normalt plukker af dem, men vejret i år indbyder bestemt til at plukke ind og ja, - når I nu også siger det, så må jeg ud efter de sidste pæoner i haven :)

  SvarSlet

ANNONCE