onsdag den 26. juni 2013

BUKET TIL STUDENTERNE

studenternellike
BUKETTER

Det er nu de springer ud, både studenter og nelliker. Så hvorfor ikke binde en sød, lille rokokobuket til naboens studine eller måske dit eget barn? Her er både brugt nyudsprunget og afblomstret løv.

TEKST & FOTO: MARIANNE

Det er altså en gave at kunne lave blomster selv. Og en endnu større glæde at kunne plukke dem ude i sin egen have og binde dem i en buket til en kær person, man gerne vil glæde. Her er det vores kusine Louise, der netop har fået studenterhuen på og er klar til at drøne videre ud i livet.

studenternellikePå dagen plukkede jeg derfor hvad der var af udsprungne nelliker - både studenternelliker, fjernelliker og bakkenelliker. Det var skønt, for så duftede buketten også. Desuden var jeg lidt "fræk" og satte røde prydrølliker i også. I buketten satte jeg desuden nogle af de afblomstrede blomsterstande af kæmpeprydløg, Allium Purple Sensation og lille hjertegræs, og så kantede jeg med blade fra silkepæonerne.

Jeg har blandet farverne postkasserød, pink, lyserød, cyklamen, dyb fløjlsrød og dyb vinrød, samt de matgrønne.

Jeg har ikke lært at binde rigtigt, men jeg lægger bare alle blomsterne i bunker af den samme slags, og så sætter jeg dem sammen i en buket og binder en hård knude med jutegarn til sidst. Hjertegræs har så stive stilke, at jeg bare kan stikke det ned i buketten og trække lidt til, så det svæver over buketten.


studenternellike


1 kommentar:

  1. Det er ganske enkelt en helt bedårende buket og tillykke til studinen!
    Hilsen Pia

    SvarSlet

ANNONCE