onsdag den 19. juni 2013

FØRSTEHJÆLP TIL FROSTSKADEDE BUKSBOM

I HAVEN

Mange buksbom har lidt under den fimbulvinter vi har haft. Og mange haveejere er bange for buksbomsygen. Men vent med at kassere planterne. Måske er der hjælp at hente!

TEKST & FOTO: MARIANNE

Buksbom er egentlig en skovplante, der vokser naturligt under træerne i muld- og næringsrig jord og i halvskygge  - eller det, der kaldes vandrende skygge. Men mange buksbom i de nordiske og skandinaviske haver står i fuld sol, og det gør at busken skal "arbejde" mere for at trives.

Derfor vil vi anbefale dig at tøve en kende før du graver en buksbom med gullige eller sågar brun-rødlige blade op. Er den helt vissen, så er det selvfølgelig ud med den, men er den blot lidt gullig eller rødlig, så skal du have to ting frem: Vandslangen og noget Animix eller anden gødning, som planten kan optage langsomt og efter behov.

Hvis du sørger for at vande den jævnligt i en måneds tid vil du se, at den begynder at trives igen. I sommerhalvåret vil den så få fin tilvækst, og din beskæring af den vil også give den et friskere look.

3 kommentarer:

  1. Jeg klippede bare de grimme grene af og Vupti, de nye skud er helt fine...

    SvarSlet
  2. Buksbum er en grådig plante. Mine elsker vand og hestemøg og hønsemøg (begrænset mængde naturligvis). Det giver også mange planter et ekstra boost, og de kommer i gro igen.

    SvarSlet
  3. Godt med noget positivt nyt om buskbom - havde afskrevet buskbom som en plante man kunne "stole på", men du giver mig håb! Tak :-)

    SvarSlet

ANNONCE