torsdag den 27. juni 2013

RABARBERSORBET

rabarbersorbet
OPSKRIFTER

Lone Landmand har lavet den skønneste rabarbersorbet, og vi har fået lov til at bringe opskriften.

TEKST: LONE VITUS OG LENE
FOTO: LENEForleden da vi skulle have gæster måtte jeg på rabarberrov hos naboen. Jeg havde nemlig set en opskrift på rabarbersorbet på Lone Landmands blogog den skulle afprøves. Du får opskriften her.rabarbersorbet
RABARBERSORBET

Bedste rabarber til isen er de knaldrøde jordbærrabarber.

Kan du ikke skaffe dem, går stængler fra andre sorter også an – bare sørg for at det er nye og tynde skud, og ikke de tykke der er mere grønne og træede.

Til ca. 5 dl rabarbersorbet har du brug for :

500 g tynde røde jordbærrabarber
½ stang vanilje
150 g hvidt sukker
2½ dl vand
1 tsk nonoxalsyre

Nonoxalsyre neutraliserer den syre i rabarberne, som snupper ens tandemalje. En enkelt portion is uden nonoxalsyre lader dig beholde dine bisser, men den svage ætsning af tænderne kan mærkes som en mindre velkommen mundfornemmelse. Derfor bliver isen bedst med neutralisation af de heftige sager.

rabarbersorbet
Det var alt – så går vi i gang

Skyl og snit rabarberstilkene i grove stykker. Læg dem i en gryde med vand samt nonoxal, og kog dem ud til de er helt bløde og har afgivet saften.

Find en skål frem, læg en si over skålen og et stykke rent klæde over sien. Hæld rabarbermassen i, så saften samles i skålen. Vrid forsigtigt klædet så du får al saften med.Hæld saften tilbage i gryden, tilsæt sukker og den flækkede vaniljestang.
Varm op så rabarbersaften kommer i kog og sukkeret opløses. Rør lidt undervejs.
Tag gryden af varmen.
Køl saften ned nogle timer i køleskab.

Kør rabarbersaften i en ismaskine til den bliver smukt lyserød og får en lækker konsistens.

MINE KOMMENTARER
Jeg har en ismaskine - en almindelig husholdningsmodel -  men den holder sig ikke kold længe nok til at sorbeten bliver helt stiv. Første gang jeg serverede denne rabarbersorbet for vores gæster, ville jeg lave den i sidste øjeblik, og derfor nåede den kun at blive let frossen. Jeg serverede den så bare i en lille skål ved siden af.

Denne gang satte jeg sorbeten i fryseren i et par timer, efter den havde kørt i ismaskinen, og så blev den lækkert cremet. Uanset konsistens smager sorbeten dog pragtfuldt!

rabarbersorbet


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE