mandag den 8. juli 2013

DE BLOMSTRER LIGE NU

PLANTER

Det bugner med blomster i haven lige nu. I min have er det i øjeblikket de blå og violette, der fører sig frem. 

TEKST & FOTO: KARINA

Min forhave er holdt i blå, lilla, hvide og gule toner. Bedene kalder jeg for mine himmelbede, da farverne - på gode dage - netop gentager farverne fra oven. Jeg har samlet nogle af blomsterne sammen, og viser her et par af de gode gule, violette og blå.
1Løvefod, Alchemilla mollis 2Indianermynte,  Agastache 'Black Adder' 3Staudesalvie, Salvia 'Ostfriesland' 4Iris, Iris sibirica 5Hortensia,  Hydrangea 6: Alunrod, Heuchera 'Spellbound'  7Katteurt, Nepeta 'Walkers low' 8Mælkeklokke,  Campanula lactiflora 9Lupin,  Lupinus 'Camelot blue'  10Nøgleklokke, Campanula glomerata 'Superba'  11Staudesalvie, Salvia 'Caradonna'.

  • Løvefod, Alchemilla mollis, som blomstrer med sine dejlige gule til limefarvede blomsterstande er selvskreven i min have - og jeg har nok af dem. 
  • Indianermynte, Agastache 'Black Adder' er også fuldstændig uundværlig.  
  • StaudesalvieSalvia 'Ostfriesland' og 'Caradonna' er to skønne salviesorter, der synes at blomstre uendeligt, når de først er kommet i gang. 'Ostfriesland' har været på markedet i en del år, hvorimod den er lidt mørkere 'Caradonna' er en af de nyere. 
  • Iris, Iris sibirica. Iris er en plante jeg først rigtigt fik øjnene op for sidste år, og allerede nu kan jeg se at jeg ikke kan undvære den. 
  • Hortensia, Hydrangea. Den blå hortensia må jeg desværre indrømme at jeg ikke husker navnet på, men skøn er den. 
  • AlunrodHeuchera 'Spellbound'. Som navnet også indikerer, bliver man ganske enkelt tryllebundet af den mørke farve fra den dramatisk mørke alunrod. Alunrod findes i øvrigt i et væld af farver, og det mørke udvalg er efterhånden ret stort. Blomsterne sidder på små lette stængler, men det er primært på grund af løvet, at jeg har alunrod i haven. 
  • KatteurtNepeta ' Walkers low' er en dejlig og nem plante at have med at gøre. Min kat er i øvrigt også svært tilfreds med, at jeg denne sommer genindførte den i haven. Nepeta indeholder et eller andet der tiltrækker katte, så det skal man selvfølgelig være opmærksom på, hvis man ikke vil tiltrække nabolagets tigerdyr. 
  • Mælkeklokke, Campanula lactiflora giver med sin fortryllende lavendelblå farve en rigtig fin lethed til staudebedet. Hvis jeg ikke tager helt fejl, er den jeg viser af sorten 'Prichard's Variety'.
  • LupinLupinus 'Camelot blue' står med fine spir i forsommeren, for derefter at blomstre med et nyt sæt, hvis blot jeg husker at klippe det første blomsterhold ned.  
  • NøgleklokkeCampanula glomerata 'Superba' er nok en af de stauder der vækker allermest opsigt med sin klare, blå farve. Den breder sig efter sigende en del, men hvad gør det når den er så fin. 

Har I lyst til at se flere blå/violette stauder, så læs også artiklen De skønne blå


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE