torsdag den 18. juli 2013

EN SOMMERLIG KRUKKEHAVE

krukker i haven
KRUKKEHAVE

Sommerhuset her er i brug på fuld tid godt 2 måneder om året, hvor familien flytter helt ind og lever deres liv 100% i sommerlandet - også mens der arbejdes i byen og børnene går i skole. I år startede første weekend i huset med etablering af en ny have - en krukkehave!

TEKST & FOTO: LONE

Ønsket var oaser. Oaser, der giver lidt læ, blomstrer og giver nyt liv til terrassen og hele det udeliv, der dominerer hverdagen i et sommerhus. Vanding dagligt, eller hver anden dag, er ingen hindring - bare der kunne skabes frodighed!

Basis for alle beplantningerne er den mørke sommerfuglebusk - i opstammet form. Disse er plantet i store kurve foret med plastik og med leca i bunden. Som bunddække i kurvene er der Euphorbia 'Diamond Frost'.

De øvrige krukker er primært sorte fiberkrukker, der er lette at flytte rundt på. Og så kan de stables, når de sidst på efteråret skal tømmes for indhold og sættes til side i et haveskur uden at fylde alverden.

krukker i haven

Alle krukker og kurve er placeret i grupper, hvor de opstammede sommerfuglebuske er det gennemgående. Det ene sted finder man en sort/hvid domineret oase, et andet sted hvid/blå/violet, og sidst - men ikke mindst - oaser med rosa/pink. Herunder den hvide afdeling.

krukker i havenkrukker i haven


Herunder et kig ind i gruppen med sommerfuglebuske, hvide petunia, græsser, lavendler, oliven, kartoffelblomst og violet bacopa.

krukker i haven


krukker i havenkrukker i haven


Herunder den fnuglette brudeslør og en pink sommerfuglebusk.

krukker i haven
Stolt kavaler er næsten ikke til at komme udenom, når man tilplanter en krukkehave, og den er da også repræsenteret på terrassen i både hvide og pink nuancer. Her i kombination med den blålige græs.

krukker i havenkrukker i haven

Kassen herover er tilplantet med engelsk græs, kattehale mv., der jo er stauder. Når blomstringen er ovre, skal de klippes ned, og så vil der efter en kort periode være grøn frodighed i kassen resten af sæsonen. Mon ikke der også kunne suppleres op med en enkelt sommerblomst - eller måske blot et par stykker af sommerlandets kulørfulde vindmøller til fornøjelse for husets yngste beboere.


5 kommentarer:

 1. God inspiration - hvor ser det godt ud.

  SvarSlet
 2. Det ser bare godt ud, så meget forskelligt og alligevel en sammenhæng.

  SvarSlet
 3. Hvor ser det dog smukt enkelt og super indbydende ud Lone!

  SvarSlet
 4. Wauh...
  Virkelig god stil i mine øjne. Kan man evt. få navnet på producenten af de super flotte kurve?
  God sommer
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 5. dejlig inspirerende, og fin schnauzer.
  hvad heder de små sommerfuglebusk, alle jeg har mødt siger man ikke kan havde dem i krukker, men det havde vi da jeg var barn, og det har I... så der må jo være varianter som ikke vokser sig kæmpe store.

  SvarSlet

ANNONCE