fredag den 26. juli 2013

LAVENDELKRANS

lavendelkrans
DEKORATION

Lige nu er lavendlerne på sit højeste, og det er nu du kan flette en lille, sød krans så du kan gemme ét af sommerens højdepunkter.

TEKST: LENE
FOTO: KARINA OG LENE


Forleden bragte vi en opskrift på en rugbrødslagkage med lavendeldrys, men hvis du ikke vil spise dine lavendler, kan du bruge dem til forskellige dekorationer. Her har vi lavet en lavendelkrans.

lavendel

lavendel
DU SKAL BRUGE:
Et stort bundt lavendler
Grøn vindseltråd
Ståltråd

Form en ring af ståltråd i den ønskede størrelse og "luk" enderne med vindseltråd. Klip lidt af stilkene på lavendlerne, og så er du klar.lavendel
SÅDAN GØR DU:
Læg 1 lavendelblomst på hver sin side af ståltråden og 1 i midten, så ståltråden er dækket. Sno forsigtigt vindseltråden omkring blomsterne, idet du lirker den ned i mellemrummene på blomsterne, så de ikke bliver mast flade.
lavendel
Fortsæt med dette indtil kransen er helt dækket. Klip lidt af stilkene efterhånden. Når du er nået hele vejen rundt, løfter du forsigtigt op i de første blomster, og lægger stilkene på de sidste blomster ind under, mens du forsigtigt strammer vindseltråden. Lav en løkke af vindseltråden på bagsiden til ophæng.lavendelkrans

3 kommentarer:

 1. Yndig man kan næsten dufte den, Jeg har bare så svært ved at plyndre mine lavendler,nu hvor de endelig har fået lidt pondus, men man kunne lave kransen lidt mindre, såå det kunne være jeg skulle sidde i skyggen og pusle med det i weekenden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor,
   Min krans er ikke ret stor - ca. 14 cm i diameter. Jeg nænnede heller ikke at plukke flere - i første omgang, og jeg har endda ret mange planter. Jeg tror dog jeg bliver nødt til at lave nogle små buketter med lavendel :)

   Slet
 2. This is really unbelievable... I am sure that you spent the free time with pleasure. Lots of inspiration for you. Thanks for this flowers!

  SvarSlet

ANNONCE