søndag den 28. juli 2013

LEMON CURD - EN ENGELSK KLASSIKER

lemon curdOPSKRIFTER

Selvom citroner er ualmindelig lang tid om at modnes, har man med citrustræer i haven mulighed for at lave sin egen hjemmedyrkede engelske "Lemon curd".

TEKST & FOTO: LONE

Men du kan også sagtens købe lækre, økologiske citroner i din lokale butik og bruge dem. De er mindst lige så gode til formålet.

lemon curd
EN LÆKKER ENGELSK KLASSIKER
Advarsel: Stærkt vanedannende!

Lemon curd er en æggebaseret creme, og den kan bruges på boller, scones, kager og meget mere. Jeg spiser den med stort velbehag på langtidshævede boller. Smagen er fænomenal - og stærkt vanedannende!

Jeg har opskriften her stående i min håndskrevne notesbog med opskrifter, som jeg har samlet sammen over årene. Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke husker, hvor den kommer fra - højst sandsynligt er den fundet i et dame- eller madmagasin.


INGREDIENSER
Saft og skal af 3 økologiske citroner
3 pasteuriserede æg
150 g sukker
60 g smør

FREMGANGSMÅDEN
Citronsaft, sukker og æg blandes i en gryde og varmes langsomt op, indtil det bliver som en creme. Når det er fint cremet, tages blandingen af varmen, og fintrevet citronskal samt smør tilsættes. Rør godt rundt i massen, indtil smørret er smeltet. Kom det på glas og ind i køleskabet. 6 kommentarer:

 1. Åhhh... MUMS!! Elsker lemoncurd, bliver vist nødt til at prøve at lave det selv. :)

  SvarSlet
 2. Hej Lone.Jeg har jo lige været i London,og der røg da også lige et glas med hjem.
  Men opskriften lyder da ret nem.Så jeg vil lade det komme an på en prøve.
  Tak for opskriften knus Jette

  SvarSlet
 3. Ja elsker lemoncurd, plejer at købe den skotske, den er ualmindelig god.
  Vil gerne prøve din opskrift..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 4. Har et glass i kjøleskapet, engelskprodusert, som vi kjøpte på et marked med engelske varer. Deilig på nystekte scones. Veldig søtt, men sitronen gjør at det er friskt. Nå må jeg jo prøve å lage lemoncurd selv. Takk for oppskrift!

  Brita

  SvarSlet
 5. Kan varmt anbefales :D

  Hjerteligst

  SvarSlet

ANNONCE