Selvom citroner er ualmindelig lang tid om at modnes, har man med citrustræer i haven mulighed for at lave sin egen hjemmedyrkede engelske “Lemon curd”.


TEKST & FOTO: LONE

Men du kan også sagtens købe lækre, økologiske citroner i din lokale butik og bruge dem. De er mindst lige så gode til formålet.

lemon curd
EN LÆKKER ENGELSK KLASSIKER
Advarsel: Stærkt vanedannende!

Lemon curd er en æggebaseret creme, og den kan bruges på boller, scones, kager og meget mere. Jeg spiser den med stort velbehag på langtidshævede boller. Smagen er fænomenal – og stærkt vanedannende!

Jeg har opskriften her stående i min håndskrevne notesbog med opskrifter, som jeg har samlet sammen over årene. Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke husker, hvor den kommer fra – højst sandsynligt er den fundet i et dame- eller madmagasin.

INGREDIENSER
Saft og skal af 3 økologiske citroner
3 pasteuriserede æg
150 g sukker
60 g smør

FREMGANGSMÅDEN
Citronsaft, sukker og æg blandes i en gryde og varmes langsomt op, indtil det bliver som en creme. Når det er fint cremet, tages blandingen af varmen, og fintrevet citronskal samt smør tilsættes. Rør godt rundt i massen, indtil smørret er smeltet. Kom det på glas og ind i køleskabet.