fredag den 19. juli 2013

STIKLINGER AF DINE BUKSBOM

stiklinger af buksbom, buksbomstiklingerI HAVEN

Når du alligevel beskærer dine buksbom, kan du ligeså godt tage de kraftigste skud fra og stikke dem i muld. Så har du en fin, lille hæk om 3-5 år. 

TEKST: MARIANNE
FOTO: LENE & MARIANNE
stiklinger af buksbom, buksbomstiklinger
Det er nok ret nørdet, når man på udsalg kan købe småbuske til 20-25 kr. Men det er altså vildt nemt at stiklingeformere sine egne buksbom, og de passer sådan set sig selv, når blot du vander ved tørke.

De buksbom du ser her, har stået i den flamingokasse i et års tid, og se lige nogle fine rødder! Og så er de lige til at sætte i potter, hvor de kan stå og gro til, inden du klipper toppen af dem, så de kan forgrene sig. Disse stiklinger er et år gamle og har lavet et fint rodnet.

De skal naturligvis pottes om nogle gange i løbet af væksten. stiklinger af buksbom, buksbomstiklinger

Og vupti - før du får set dig om er der faktisk gået de 3-5 år, og du er rigtig glad for at du har gjort det, for nu har du din egen lille hæk af buksbom, som du kan sætte rundt om alt muligt - urtebede, prydbede  osv. Og det giver altså en særlig stolthed at kunne slentre rundt i haven sammen med nogle af sine havevenner og fortælle, at den hæk der, den har jeg selv lavet.

stiklinger af buksbom, buksbomstiklinger1 kommentar:

  1. Tak for tippet. Det skal da prøves.
    Hvornår er det bedst at beskære buskbom?

    SvarSlet

ANNONCE