søndag den 14. juli 2013

UDEBAD

udebadHAVENS ELEMENTER 

Der er fuld tryk på plusgraderne i øjeblikket, og hvad er da mere behageligt end at hoppe ned i et kølende karbad.  


TEKST & FOTO: KARINA Jeg holder meget af sol og sommer, men engang imellem må jeg indrømme, at det kan være for meget af det gode. I min lille familie har vi længe ønsket os et udebad, som både store og små kunne gøre brug af - og som for alt i verden skulle være til at holde ud at se på. Jeg har i nogen tid både ledt efter det helt rette badekar og udtænkt dets placering. 

udebadFRA TANKE TIL HANDLING 
Det afgørende for, hvordan vores udebad skulle komme til at se ud, sådan overordnet set, måtte afhænge af det badekar jeg nu kunne finde. Det eneste krav jeg stillede var, at prisen skulle være hæderlig.

Det første jeg gjorde var at kigge på badekar hos forhandlerne og i online brugtbutikkerne. Jeg forestillede mig at karret skulle være ovalt eller - endnu bedre - firkantet. Men jeg endte med at falde over et bueformet til næsten ingen penge, og ovenikøbet fuldstændig ubrugt. Det allerbedste ved karret er at det har et lille sæde, som er helt ideelt til vores 4-årige, og dertil er der også god plads til begge forældre. I øvrigt er karret støbt i formplast, hvilket betyder at det ikke vil ruste.

udebad

udebad
DESIGN OG FUNKTION
Så langt så godt, for omkring vores udebad skulle der selvfølgelig være en pergola til klatreplanterne og et dæk som karret skulle nedfældes i. Konstruktionen kom efterhånden på plads og blev tegnet og designet til et lille indhak vi har mellem vores hovedhus og tilbygning.

Under terrassedækket har vi monteret et par låger, så vi let kan komme til vandinstallationerne, og som et ekstra plus er der også blevet en god gemmeplads til vandslangen og andet rod. 
For at komme op på dækket og op til badekarret, træder man op på et lille trappetrin, som vi har lavet sådan at det kan trækkes ud og ind efter behov. Trappetrinet er lavet som en simpel trækasse og trædestykket fungerer som et låg, hvorunder vi kan gemme badeænder, skibe og alt det andet legetøj, som vores søn fornøjer sig med i badekarret.

Vandet tapper vi delvis fra havehanen og fra den varme hane i kælderen via en vandslange - en interimistisk løsning, men den virker efter formålet. Når vandet igen skal hældes fra karret, er det for os en selvfølge at genanvende de kostbare dråber til havevandingen, hvis der da ikke har været sæbe i.

På sigt skal vi have købt nogle plexiglasplader til at lægge over karret. Dels undgår vi de mange nedfaldne blade, og dels - har jeg hørt - kan man opnå en højere vandtemperatur hvis man lader plexiglaspladerne ligge over det fyldte kar. 


udebadMATERIALER 
Pergolaen er omkring 3 meter høj og højden på dækket er 60 cm. Stolperne vi har brugt er 75 x 75 mm, og de tværgående lægter er 38 x 57 mm. Dertil har vi brugt almindelige terrassebrædder til dækket, trædetrinet og lågerne forneden.

udebad
udebad
Udebadet har vi nu haft i et par måneder, og det bruges fortsat flittigt. Alt i alt er det en succes - og det kan varmt anbefales. 

6 kommentarer:

 1. Det liggner nærmest en reklame for et spaophold eller noget fra et feriekatalog fra østen - super lækkert!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 2. Jeg er helt enig med Pia, det ligner en reklame for et wellnessophold. Det ser virkelig lækkert ud. Hilsen Dorthe (fru Bachs have)

  SvarSlet
 3. Luksus :-) Det ser lækkert ud!

  SvarSlet
 4. Hvor er det blevet vidunderligt - intet mindre.

  Skøn sommersøndag fra Katinka

  SvarSlet
 5. Hvor har du fundet karret? Det ser fantastisk ud.

  SvarSlet
 6. Tak for de søde kommentarer - Et weellness-katalog, jamen dog. Måske skulle jeg åbne en lille biks :-))
  Hanne - Karet er fra genbyg.

  SvarSlet

ANNONCE