lørdag den 24. august 2013

ACAI - VERDENS SUNDESTE BÆR

acaibærSUPERFOOD

Acaibærret er verdens sundeste bær, og det hører under betegnelsen "Superfood".  Læs med her, hvis du vil vide mere om den lille vitaminbombe.  

TEKST & FOTO: KARINA 


Sammenlignet med andre frugter og bær, der tilhører "Superfood"gruppen, ligger acaibærret på en suveræn førsteplads, når det kommer til indhold af naturligt forekommende antioxidanter. Ligeledes indeholder acaibærret også en masse mineraler, omega 6 fedtsyrer og - som noget ganske særligt - omega 3, som vi ellers mest kender fra fisk.


acaibær
Noget tyder også på, at acai er et effektivt lille bær, hvis man ønsker at tabe sig. Ihvertfald har jeg læst flere beretninger om folk der har tabt adskillige kilo indenfor en meget kort periode. Endnu har man ikke kunnet  fastlægge om det er stoffet anthocyanin, eller om det er på grund af den forhøjede forbrænding, at acaibærret har virket slankende. Men det kan vel også være ligemeget, så længe det bare virker.

Mig bekendt fås de friske bær endnu ikke i handelen herhjemme, men det rygtes at bærrene skulle være på vej i frossen tilstand. Indtil da kan man glædes over at de fleste helsekostbutikker har acai, både i pilleform eller som udtræk.

Acaibærret vokser i tætsiddende klaser på acaipalmen, der på latin bærer navnet Euterpe oleracea.

Acaipalmen er hjemmehørende omkring Amazonas, hvor bærret har ernæret befolkningen i århundreder.

Grundet bærrets stigende popularitet, er man nu også begyndt at kultivere og dyrke palmen flere steder i verden. Ihvertfald der hvor det lader sig gøre rent klimamæssigt.

Det lille mørke bær skulle efter sigende smage i retning af blåbær og chokolade. Selv har jeg aldrig smagt acai, men kombinationen lyder da ikke ringe.

Skulle du have lyst til at læse mere om Acaibærret kan du følge linket her. 

acaibær

1 kommentar:

  1. Det lyder jo besnærende. Desværre ser det ud til at være en plante, som ikke vil trives i danske haver. Måske vil den kunne vokse i et varmt drivhus?

    SvarSlet

ANNONCE