Sensommeren er over os, inden længe kommer efteråret snigende, og det er måske nu du skal få dig en ny hobby! Jeg har fundet én, som jeg godt kan blive bidt af – betonstøbning. Jeg har indkøbt 3 sække finbeton og en sort spand til at blande det i. Finbetonen skal bare blandes op med vand, og så er den klar til brug. Hvor svært kan det være?


TEKST: LENE, FOTOS:  VENLIGST UDLÅNT AF FORLAGET KLEMATIS

I foråret var jeg på betonstøbningskursus hos Staudefeen, og her fik jeg en lille forsmag, på hvad det gik ud på. Jeg støbte en trædeflise og et fuglebad, og de første forsøg var faktisk hæderlige!

betonstøbning

Derfor kastede jeg mig over bogen “Betonstøbning” lige så snart jeg fik den, og da jeg havde læst den, kunne jeg næsten ikke vente med at komme i gang.

Bogen er skrevet af de to svenske kvinder, Malin Nilsson og Camilla Arvidsson. De har støbt i beton i flere år, og de bliver ved med at få ideer.

Hvad enten du er nybegynder eller har prøvet at støbe før, er jeg sikker på at du vil kunne blive inspireret af denne dejlige bog. Den indeholder så mange skønne ting, man kan lave – både til indendørs og udendørs brug.

Det gode ved bogen er, at der både er små og store ting, så du kan starte med nogle små stager til fyrfadslys (hvilket jeg nok vil anbefale, indtil du får det rette håndelag), og ende op med at støbe en bordplade med indbygget plads til grillen – eller hvad med en havebænk?

På de første mange sider af bogen er der billeder af de ting man kan støbe, og der er henvisning til sider bag i bogen, hvor der er grundige vejledninger.

Jeg ønsker mig fx nogle firkantede potter, der ikke går til i en hård frostvinter, og i dem vil jeg plante lavendler. Til det formål er beton uovertruffent, da det jo er frostsikkert. Her skal man lave en form af træ, og det tror jeg godt jeg selv kan finde ud af!

betonstøbning

betonstøbningEller hvad med en række små, uens potter til forårs- væksterne? Her kan du fx bruge rengjorte yoghurtbægre, isbøtter og kageforme.

Du kan også støbe store fuglebade, eller bare en lille “pyt” til fx insekterne – eller til blomsterhoveder.

betonstøbning

Jeg har været i skuffer og skabe for at lede efter egnede støbeforme, og jeg har købt et par småting, der kunne bruges. I skrivende stund står mine første “mesterværker” og hærder – og jeg kan næsten ikke vente!

 

betonstøbning
TITEL: Betonstøbning
FORFATTER: Malin Nilsson og Camilla Arvidsson
FOTOS: Camilla Arvidsson
UDGIVELSE: 2013
SIDER: 128
SPROG: Dansk
FORLAG: KlematisBogen kan købes her.