mandag den 19. august 2013

NEM VANDING - KAN DET NU OGSÅ PASSE?

aquatrolley
HAVEFOLKET TESTER

Guderne skal vide, at jeg længe har ledt efter et godt vandingssystem.
Hvis I ligesom jeg er træt af at trække rundt med umedgørlige og beskidte vandslanger, så se med her, for jeg har sat mig for at teste en fræk lille sag, der skulle kunne løse netop dette problem. 

TEKST & FOTO: KARINA & PRODUCENTNu kan du vande uden tunge vandkander eller en vandslange, der er i vejen. For med aquatrolleys ekstra store, rengøringsvenlige vandtank kan du vande planter, bede, vidtstrakte haver eller gravsteder varsomt og uafhængigt af strømnettet, men ved hjælp af et genopladeligt batteri.

Det lød næsten for godt til at være sandt, da jeg læste denne tekst på producentens hjemmeside, for hvis der er noget jeg hader, så er det at vande. Det vil sige, at det nu ikke er selve vandingen der generer mig, men processen inden og efter. I lang tid har jeg bandet over vores haveslange, der evigt og altid slår knude på sig selv og som altid kommer i karambolage med stauder og buske, hvilket ofte resulterer i knækkede grene og blomsterstandere.

aquatrolley
aquatrolley
Den smarte trolley måtte ganske enkelt prøves af, og et par dage senere stod den så ved min dør. Brugsvejledninger er for mig dødens pølse, men jeg tog mig nu alligevel sammen og læste den igennem.

Til min glæde var den dog til at forstå, så da jeg havde læst på lektien, var jeg klar til at samle stykkerne, som kom i 8 dele.

Først monterede jeg håndtaget med 4 vedlagte skruer. Derefter skulle to små ledninger monteres på den batteridrevne motor, som befinder sig i et separat rum forneden i trolleyen. Motoren kører på et genopladeligt batteri, hvilket betyder at man kan køre ledningsfrit rundt når man vander.

Da aquatrolleyen var blevet ladet op i de foreskrevne 8 timer, var det bare om at komme i gang.

Jeg løftede låget til beholderen, som kan rumme 26 liter vand, og fyldte den op med haveslangen. Da jeg var klar til at gå min runde i forhaven trykkede jeg på knappen der sidder ved håndaget, og rullede så ellers afsted.

Første prøve var trappetrinstesten, for sådan nogle har vi et par stykker af. Der klarede den sig glimrende, og på vores små stier var den også ret nem at manøvre rundt med. Jeg gik i gang med at vande og der blev jeg også glædeligt overrasket. Det forlængede håndtag gjorde, at jeg med udstrakt arm kunne komme dybt ind i staudebedet.

aquatrolleyKrukkevandingen gik også som en leg, og på producentens hjemmeside skriver de også at den forlængede arm skulle være ideel, når man vander ampler. Sådan nogle har jeg ikke, men jeg kan nemt forestille mig at udsagnet holder. Et drivhus har jeg heller ikke, men også her kunne jeg forestille mig at aquatrolleyen vil være en god hjælp.

Det jeg nok var allermest nysgerrig efter at finde ud af, da jeg gik i gang, var hvor langt aquatrolleyen kunne "køre på literen". Som nævnt havde jeg fyldt beholderen op til de 26 liter den kunne rumme, og med den mængde kunne jeg vande 2 af mine store staudebede, som sammenlagt fylder godt 15 m2.

Alt i alt må jeg sige, at jeg er ret begejstret for den lille, rullende vandingsmaskine. De 26 liter rækker ganske vist ikke til at vande en stor have igennem, men til små opgaver er den ret genial.

Forneden kan du følge linket og komme direkte til producentens hjemmeside, hvor der også ligger en lille demovideo.

Den vejledende pris på aquatrolleyen er DKK 1.249,- og den forhandles hos et bredt udvalg af byggemarkeder og onlinebutikker.

aquatrolleyAquatrolley A 300

TEKNISKE DATA
Batteritype Genopladeligt batteri 12 VDC
Tankvolumen (l) 26
Hjul Ø (mm) 2 x 275
Maks. pumpetryk 0,8 bar
Maks. transportmængde (l/t) 720
Vægt 12 kg

  
PRODUCENT 
AL-KO

10 kommentarer:

 1. Kampen med den endeløse haveslange med de utallige knæk kunne være rar at slippe af med. Hvor tit har jeg ikke hængt slangen op, stille og roligt med bløde sving, for så når jeg vender tilbage og skal bruge den, kan finde en fuldstændig sammenfiltret slange uden synlige ender...!!! Gad vide hvem der går rundt i nattens mulm og mørke og filtre haveslanger sammen!!??

  Nå, men tilbage til indlægget! Tak for dette forbrugertips, som jeg helt klart skal kigge nærmere på. Umiddelbart ser det helt genialt ud, og kunne gøre tilværelsen som vandbærer så meget nemmere. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er altså ikke til at begribe hvordan haveslanger kan vikle sig sammen. Måske er det nogle slemme havenisser der er på færde :-))

   Slet
 2. Tak for indlægget, det var godt at læse om, jeg har flere gang set den og tænkt, om det var noget for mig, men 26 liter er desværre ikke så meget. Alene i aften har jeg nok vandet 40 rhodoer, de 30 med slange og de sidste ti med vandkander. De skal have hver 10 liter så de 26 liter forslår vist ikke hos mig, men for jer med mange krukker er den jo genial.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Nej med så meget vand så går den nok ikke, men du har helt ret, den er ret fiks når det kommer til krukkevanding.

   Slet
 3. Sikkert rigtig fin til små haver, men hver af mine krukker får ca ½ spand vand dagligt når det er varmest, så det forslår ikke rigtigt. Og hvordan med gødning? Kan den klare at man hælder flydende gødning ned i vandet uden at slamme til. Men jeg kan vældigt godt lide brusehovedet - den ser bedre ud end min bruser til at påsætte vandslangen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Man kan også bruge den til at sprede gødning med, såfremt at det er flydende, det syntes jeg er temmeligt smart.

   Slet
 4. Jeg er klar, den ser så fin og handy ud, og med planer om udvidelse af bede og antallet af krukker, så kan jeg vist ikke undvære sådan en. Heller ikke selv om, jeg måske skal fylde op igen undervejs - det lyder stadig meget nemmere end den der haveslange, som af en eller anden grund kun bliver rullet sammen når græsset skal slåes...
  Den er hermed skrevet på ønskesedlen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ketty - det er møj nemmere end haveslangen :-)
   Dog vil jeg sige at den nok ikke helt kan erstatte haveslangen, hvis man har en stor have eller når der skal vandes rigtigt meget igennem, men den er god til den daglige redningsrunde.

   Slet
 5. Den ser rigtig fin ud - måske skulle man ønske sig sådan én.
  Jeg har dog i år købt haveslangen, der udvider sig. Den er jeg SÅ glad for. Den vejer ingenting, fylder ingenting og slår ikke knuder som en traditionel haveslange - og så koster den kun omkring 300 kr.

  SvarSlet
 6. Jeg smider lige min egen anbefaling med her. Efter først at have syntes, ej, det er da lidt for meget, så fandt vi i stedet fordelene og så købte vi en i foråret, kig godt efter, for man behøver ikke betale vejl.pris.
  Det er en 'armene-op-over-hovedet' oplevelse, for os i hvert fald, for vores regnvandstønder står gemt, nærmest så langt væk pga tagrenderne. Selv i Juli's varme, for der brugte vi den foran huset, hvor vi ikke har så mange krukker. Jeg vil ikke afvise at vi kunne finde på at købe en til - hvis tid og penge osv.

  SvarSlet

ANNONCE