Guderne skal vide, at jeg længe har ledt efter et godt vandingssystem. Hvis I ligesom jeg er træt af at trække rundt med umedgørlige og beskidte vandslanger, så se med her, for jeg har sat mig for at teste en fræk lille sag, der skulle kunne løse netop dette problem.


TEKST & FOTO: KARINA & PRODUCENT
Nu kan du vande uden tunge vandkander eller en vandslange, der er i vejen. For med aquatrolleys ekstra store, rengøringsvenlige vandtank kan du vande planter, bede, vidtstrakte haver eller gravsteder varsomt og uafhængigt af strømnettet, men ved hjælp af et genopladeligt batteri.Det lød næsten for godt til at være sandt, da jeg læste denne tekst på producentens hjemmeside, for hvis der er noget jeg hader, så er det at vande. Det vil sige, at det nu ikke er selve vandingen der generer mig, men processen inden og efter. I lang tid har jeg bandet over vores haveslange, der evigt og altid slår knude på sig selv og som altid kommer i karambolage med stauder og buske, hvilket ofte resulterer i knækkede grene og blomsterstandere.

aquatrolley

aquatrolley
Den smarte trolley måtte ganske enkelt prøves af, og et par dage senere stod den så ved min dør. Brugsvejledninger er for mig dødens pølse, men jeg tog mig nu alligevel sammen og læste den igennem.

Til min glæde var den dog til at forstå, så da jeg havde læst på lektien, var jeg klar til at samle stykkerne, som kom i 8 dele.

Først monterede jeg håndtaget med 4 vedlagte skruer. Derefter skulle to små ledninger monteres på den batteridrevne motor, som befinder sig i et separat rum forneden i trolleyen. Motoren kører på et genopladeligt batteri, hvilket betyder at man kan køre ledningsfrit rundt når man vander.

Da aquatrolleyen var blevet ladet op i de foreskrevne 8 timer, var det bare om at komme i gang.

Jeg løftede låget til beholderen, som kan rumme 26 liter vand, og fyldte den op med haveslangen. Da jeg var klar til at gå min runde i forhaven trykkede jeg på knappen der sidder ved håndaget, og rullede så ellers afsted.

Første prøve var trappetrinstesten, for sådan nogle har vi et par stykker af. Der klarede den sig glimrende, og på vores små stier var den også ret nem at manøvre rundt med. Jeg gik i gang med at vande og der blev jeg også glædeligt overrasket. Det forlængede håndtag gjorde, at jeg med udstrakt arm kunne komme dybt ind i staudebedet.

aquatrolleyKrukkevandingen gik også som en leg, og på producentens hjemmeside skriver de også at den forlængede arm skulle være ideel, når man vander ampler. Sådan nogle har jeg ikke, men jeg kan nemt forestille mig at udsagnet holder. Et drivhus har jeg heller ikke, men også her kunne jeg forestille mig at aquatrolleyen vil være en god hjælp.

Det jeg nok var allermest nysgerrig efter at finde ud af, da jeg gik i gang, var hvor langt aquatrolleyen kunne “køre på literen”. Som nævnt havde jeg fyldt beholderen op til de 26 liter den kunne rumme, og med den mængde kunne jeg vande 2 af mine store staudebede, som sammenlagt fylder godt 15 m2.

Alt i alt må jeg sige, at jeg er ret begejstret for den lille, rullende vandingsmaskine. De 26 liter rækker ganske vist ikke til at vande en stor have igennem, men til små opgaver er den ret genial.

Forneden kan du følge linket og komme direkte til producentens hjemmeside, hvor der også ligger en lille demovideo.

Den vejledende pris på aquatrolleyen er DKK 1.249,- og den forhandles hos et bredt udvalg af byggemarkeder og onlinebutikker.

aquatrolley

 

 

 
Aquatrolley A 300
 
TEKNISKE DATA
Batteritype Genopladeligt batteri 12 VDC
Tankvolumen (l) 26
Hjul Ø (mm) 2 x 275
Maks. pumpetryk 0,8 bar
Maks. transportmængde (l/t) 720
Vægt 12 kg

  
PRODUCENT 
AL-KO