mandag den 16. september 2013

DA LINIERNE FORSVANDT

sensommerhaveHAVEREPORTAGE

Så er vi der igen. På besøg i en have med linier. Men denne dag - på kanten af sommeren - er det ikke de før så markante linier, der dominerer. Det er et væld af sensommerfarver. Hvor tror du mon, du nu skal med på havebesøg?

TEKST & FOTO: LONEHaven, vi er taget tilbage til, er staudehaven i Mindeparken i Århus. Det er den have, som vi tidligere har besøgt både vinter og forår. Først besøgte vi parken for at se på en vinterhave styret af stramme bøgehække i gyldne nuancer, komplementeret af smukke vintertoppe fra havens stauder og græsser. I foråret besøgte vi parken igen. Den gang på en solskinsdag i maj, hvor den spirende staudehave bød på juleroser og bøgehække i de højtelskede lysegrønne farver. 

Nu tager vi på besøg i den glødende sensommerhave! Gyldne solbrud funkler om kap med gule rølliker og pink astilbe, og hjortetrøst og stormhat spiller op til tidselkuglerne i de blå nuancer, alt imens de stramme bøgehække har tabt de kantede former fra tidligere besøg. Linierne er svævende for en stund, mens farvefloret får frit spil. Kig med.

sensommerhave

astilbe

sensommerhave

sensommerhave

sensommerhave

sensommerhave

sensommerhave

sensommerhave

sensommerhave

sensommerhave

sensommerhave


Tag med på de tidligere havebesøg i Mindeparken:


sensommerhave

5 kommentarer:

 1. Kære Lone,
  Sikken et imponerende syn.
  Det med stauder i store grupper, synes jeg fungerer enormt godt og er helt sikkert noget, jeg vil tage med mig og bruge i min egen have. Der har jeg ganske vist også mange planter - rigtig mange endda, men de står i gentagende små grupper og ser ikke nær så imponerende ud som her.
  Tak for smukke billeder som altid :-)
  Kh Mathias

  SvarSlet
 2. Flotte billeder fra staudebedet i Mindeparken, et imponerende syn.
  Tak for det.

  SvarSlet
 3. Wau hvor er det flot, mange stauder sammen gør sig altså godt.

  SvarSlet
 4. Sikke overvældende fotos af et dejligt sted med plads til store armbevægelser.

  Dejlig dag fra Katinka

  SvarSlet
 5. Aldeles dejligt - tak for at vi måtte komme med

  SvarSlet

ANNONCE