onsdag den 4. september 2013

SEPTEMBERPASNING AF SKÆRMLILJER

skærmliljerI HAVEN

Brug lidt ekstra krudt på dine skærmliljer her i det tidlige efterår, så planterne er godt rustet til blomstring næste år.

TEKST & FOTO: LONE


Det er i september du kan sørge for, at dine skærmliljer er godt på vej mod underskøn blomstring i næste havesæson. Så pas dem lidt ekstra godt i denne måned.

Når alle blomsterne er afblomstrede, klippes de visne frøstande af skærmliljerne helt nede i bunden af planten. Og sørg så godt for dem i den efterfølgende periode. Dvs. at du holder fast i din jævnlige vanding - tilsæt flydende gødning et par gange om ugen i hele september måned.

Og da de fleste skærmliljer jo er frostfølsomme, skal du huske at få dem indendørs - eller i drivhuset - inden frosten sætter ind.

skærmliljer

5 kommentarer:

 1. SUK gid jeg kunne have et par af sådan nogle!

  SvarSlet
 2. Du kan i øvrigt se lidt mere om skærmliljer i artiklen om Vagns have i Skovly. http://www.havefolket.com/2013/08/vagns-sensommerhave-i-skovly.html

  Han har fremavlet skærmliljer til blomst på to (2)!!! år. Læs med i kommentarerne neden under artiklen også, dér svarer han på spørgsmål!

  SvarSlet
 3. Tak for gode råd. Min ene krukke har haft 16 Skærmliljer iår, måske fordi de fik hestegødning sidste år.
  Hilsen Hanne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Wau - det har været et skønt syn!

   Slet
 4. Hej Lone.
  Tak for en fantastisk og inspirerende blog - bliver så meget klogere på min egen have, som jeg er ved at etablere og bliver inspireret til, hvordan den skal formes.
  Jeg har nogle skærmliljer, som jeg har fået fra min farmor. De har altid været plantet ud i bed - men skal disse op om vinteren og overvintre frostfrit?
  glæder mig til at høre dit råd :)
  Bedste hilsner, Katrin

  SvarSlet

ANNONCE